RONALD GORSIC Cropix
NA PAPIRU NISU FAVORITI, ALI...

Evo kakav raspored čeka zagrebaše u Ligi prvaka, u žestokoj skupini osnovni cilj je prolaz

U prvom dijelu sezone gosti Zagreba u Areni nakon Aalborga bit će Szeged, Barcelona, Magdeburg i Nantes
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. srpanj 2024. 20:01

Liga prvaka se i ove godine igra po uobičajenom sustavu u sličnim terminima. Deset kola je u prvom dijelu do Nove godine, nakon toga je SP u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, onda se Liga prvaka nastavlja s još četiri kola. Tada završava grupna faza i počinje sustav na eliminacije do Final Foura koji će i sljedeće godine u lipnju biti u Kölnu.

Zagreb sezonu Lige prvaka otvara u Poljskoj, gostovat će u Kielceu 11. ili 12. rujna. Precizan termin kao i ostale termine u prvoj fazi tek će utvrditi EHF. Prvi klub koji će ove sezone doći u Arenu je danski Aalborg 18. ili 19. rujna.

U prvom dijelu sezone Lige prvaka gosti Zagreba u Areni nakon Aalborga bit će Szeged, Barcelona, Magdeburg i Nantes, dok će Zagreb nakon Kielca gostovati do Nove godine u Kolstadu, Nantesu i Magdeburgu. To znači da će u četiri kola nakon Nove godine imati još dva gostovanja i dva domaća susreta. Doći će mu Kolstad i Kielce, dok će gostovati u Aalborgu i Szegedu.

Žestoka skupina, bit će jako zanimljivo vidjeti Zagreb nakon odlične prošle sezone u takvom društvu. Osnovni cilj naravno je prolaz, a na papiru Zagreb nije favorit u tom smislu. No, nije bio ni lani...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. kolovoz 2024 09:47