Slavko Goluža

 MARKO TODOROV/Cropix
REAKCIJA NAKON PORAZA

Goluža: Dobili su nas za 15 minuta. Dizanje momčadi? Mene kao igrača nitko nije dizao

"Imali smo lošu realizaciju, radili tehničke pogreške i primili lake golove", ocijenio je Luka Klarica
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. rujan 2023. 21:28

Veliki poraz, razočaranje, sve je nekako izgledalo u stilu posljednjih sezona. Kiel je bio prejak, ali Zagreb nije bio dobar, treba biti realan. Više se očekivalo od našeg prvaka.

Slavko Goluža, trener Zagreba, nije mogao biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

- Vrlo jednostavno, spremali smo se na njihovu polukontru, nismo je uspjeli zatvoriti i što je najgore, imali smo pregršt tehničkih pogrešaka s kojima se protivnik odvojio na razliku koju je držao. S 5-1 obranom smo se vratili, ali uvijek se događalo nešto, šest tehničkih pogrešaka kada smo osvojili loptu, pa zicer, to su greške koje Kiel jednostavno ne prašta. Žao mi je jer pripremali smo se za njih, ali nismo odigrali, nismo se potukli, a znali smo da su došli s dva poraza. Nisam se s tim zavaravao, ali vjerovao sam da im možemo parirati, a ne da nas dobiju u prvom poluvremenu za samo 15 minuta. Ali što sad, moramo dalje, idemo na sljedeću utakmicu.

A sljedeća je u Parizu, dakle, jako, jako teško. Kako dignuti momčad?

- Mene nitko kao igrača nije dizao, svatko mora poraditi na sebi. Ispričavam se momčadi za dvije minute koje sam dobio. Ovo je prva utakmica, a ima ih još do kraja. Sada je važno da nam se stvari ne ponavljaju. Da nam protivnik napravi s igračem manje 3:0, to nam se ne smije događati. Svi moramo pogledati sebe, pa i ja. Tako je kako je, nema plakanja.

Zašto nije bilo Walczaka?

- Administrativni problem, nije ozljeda.

Luka Klarica jedan je od onih koji nije briljirao.

- Nismo otvorili dobro, to je odredilo utakmicu, iako je plan bio baš suprotan. Imali smo lošu realizaciju, radili tehničke greške, primili lake golove i jaka i iskusna momčad kao Kiel to je lako iskoristila. Stisnuli smo ih, ali nisu oni djeca da se ne mogu iz toga izvući.

Miloš Kos samo je potvrdio suigrača:

- Nikako nismo dobro ušli, previše smo pogrešaka napravili i tu je u startu sve već bilo riješeno. Koji je razlog, ne znam. Znam da je Kiel preiskusan da takve poklone ne bi iskoristio.

Filip Jicha, trener Kiela, nakon dva poraza u nizu je odahnuo.

- Zadovoljan sam izvedbom protiv Zagreba s kojim nikad nije lako igrati kao gost. Liga prvaka je na početku, mi smo je dobro otvorili i sada moramo ustrajati u tome svakim sljedećim danom. Bilo nam je jako važno dobro odigrati. Imali smo nekih zastoja u igri, ali smo se dobro svaki put vratili i mirno doveli utakmicu do kraja.

Tomáš Mrkva od EHF-a je proglašen igračem utakmice. Odličan je još jednom bio češki vratar.

- Dva boda su to što nas čini zadovoljnim. Odigrali smo jako dobru obranu, dobro snimili Zagreb, jako dobro smo reagirali od samog starta što je odredilo utakmicu. Sada se okrećemo utakmici sljedeći vikend.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:48