DAMIR KRAJAC Cropix
OD DOJMA SE NE ŽIVI

Ivan Čupić: Na kraju nam je falilo malo hladne glave i malo sreće

‘Ostaje žal zbog lošeg kraja. Da je bilo rezultatski obrnuto, ne bi bilo nezasluženo‘, rekao je Nikolić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. studeni 2023. 21:32

Puno truda nije donijelo ništa ni ovaj puta. Zagreb je izgubio u Poljskoj (28:24), zasluženo, makar se jako dobro držao protiv moćnijeg protivnika i dokazao zašto je Kielce nakon Zagreba moglo biti zadovoljno bodom. No, od dojma se ne živi, nego od bodova, a Zagreb će ih morati početi skupljati intenzivnije da bi se približilo šansi za prolaz skupine.

Andrija Nikolić, koji je i ovaj puta vodio momčad jer je Nenad Šoštarić na bolovanju, nije mogao ništa prigovoriti svojim igračima.

- Bili smo dobri, ostaje žal zbog lošeg kraja. Da je bilo rezultatski obrnuto, ne bi bilo nezasluženo. Kielce je iskusnija momčad, to se vidjelo na samom kraju, nas nije nagradilo, ali mojim dečkima sve čestitke. Sada se možemo posvetiti pripremi za Szeged, domaća utakmica u Trogiru je odgođena. Učinit ćemo sve da iduće srijede budemo na maksimalnoj razini, da više ne ponavljamo uvijek to "za malo". Vjerujem da će nam i publika u tome pomoći.

Ivan Čupić koji je u dvorani Legionowo odigrao mnogo velikih utakmica na kraju kaže:

- Mislim da smo bili ravnopravni, na momente bolji, na momente lošiji, 55 minuta je bilo dobro, a to je možda razlog iskustva njihove vanjske linije. Dobra igra, dobro otvaranje Mandića koje smo iskoristili, na kraju nam je falilo malo hladne glave i malo sreće, ali to je teško izvesti u Kielcu. Šteta za bodove, mislim da smo na dobrom putu makar tablica to ne pokazuje. Mi vjerujemo u to s ljudima s kojima radimo.

Filip Glavaš odigrao je možda i ponajbolje ove sezone.

- Bili smo 55 minuta ravnopravni, pogriješili smo sa sedmim igračem, oni su zabili dva laka gola i otišlo je na njihovu stranu. Dobar putokaz, trebamo nastaviti tako i pobijediti Szeged u idućem kolu.

Talant Dušebajev, trener poljskog Kielca, nakon utakmice zadovoljan bodovima, ali ne i ostalim stvarima.

- Teška utakmica za nas. Znali smo da će Zagreb biti dobar nakon prošlog tjedna. Obrana se opet iskazala, Mandić je na početku radio prednost, a na kraju je to bio naš Wolff. Ipak smo na kraju uspjeli okrenuti prednost i doći do vrijednih bodova. Nismo u dobrom momentu, imali smo naporan period i dosta ozljeda u posljednje vrijeme i sada je važno da se držimo vrha i pokušamo što bolje završiti ovaj dio polusezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:04