DAMIR KRAJAC Cropix
EHF LIGA PRVAKA

Nastavak dobre serije Slavka Goluže na klupi prvaka! PPD Zagreb uzeo veliki bod u Bukureštu protiv Dinama

Bod znači da je Zagreb i te kako živ u nadi za prolaz. I da na idući susret u Plocku gleda širom otvorenih očiju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 20:58

DINAMO– PPD ZAGREB 27:27 (14:13)

BUKUREŠT Nacionalni sportski kompleks. Gledatelja 4.500. Suci: Nikolov i Načevski (Makedonija)

DINAMO: Ghetbane, Haidarirad (15); da Silva, Ghionea, Gurbindo, Negru 5 (1), Pasqual 1, Kukić 4, Kasparek 1, Kuduz 2, Akimenko 6, Bokan 1, Mamdouh 1, Ali Zein 5, Militariu, Sorhaindo 1. Trener Xavi Pasqual.

PPD ZAGREB: Slavić (9+1), Panjtar (6+1); Ćavar, Faljić, Klarica, Gojun, Srna 1, Kraljević 1, Musa 3, Sirotić 3, Čupić 5 (4), Dibirov 7, Dodić 1, Kavčić 2, Leimeter 1, Grahovac 3. Trener Slavko Goluža.

SEDMERCI: Dinamo 4 (1), PPD Zagreb 4 (4)

ISKLJUČENJA: Dinamo 6 minuta (Kašparek 24, Militaru 29, Negru 30), PPD Zagreb 10 minuta (Musa 6, Grahovac 21, Klarica 28, Leimeter 30, Sirotić 52)


Veliki bod Zagreba u Bukureštu, nastavak dobre serije Slavka Goluže. Šteta da nije bila pobjeda, ali Dinamo je poklone na kraju znao iskoristiti makar je Zagreb imao sve u rukama. No, bod znači da je Zagreb na 6 i da je i te kako živ u nadi za prolaz. I da na idući susret u Plocku za sedam dana gleda širom otvorenih očiju.

Žestoka atmosfera u Bukureštu, na koju Zagreb ove sezone nije naviknuo. Glavno je pitanje bilo kako će reagirati na nju. Ispalo je – motivirajuće, makar su svi bili na strani domaćina. Dinamo je u utakmicu ušao sa četiri boda prednosti na tablici, ali to se na terenu nije vidjelo. Zagreb je vrlo dobro odgovorio, posebno brzinom bez koje protiv momčadi Xavija Pasquala nema pomoći. Da nije bilo rezultatske realizacije u posljednjoj trećini prvog dijela, Dinamo ne bi otišao na odmor s prednošću. No, preiskusan je Ali Zein da poklone ne bi iskoristio.

Zagreb se postavio čvrsto u obrani i čim je ona postala malo mekanija Goluža je ‘dreknuo‘ s klupe, svjestan da je orana temelj svega. Slavić ju je dobro popratio na startu, ali s druge strane isto je radio i Iranac Haidarirad na golu Dinama, pa tako prednost po pitanju vratara nije otišla ni na jednu stranu. No, bez obzira na sve Zagreb je vrlo pristojno odgovorio svemu u prvom dijelu. Inspiriran je bio Dibirov koji se nametnuo u prvog strijelca i da je bilo još samo malo više strpljenja u realizaciji, stvari bi izgledale i bolje. Dosta veliki problem je bila činjenica da je Zagreb u prvom dijelu imao četiri isključenja i s obzirom da su dva bila u posljednje dvije minute prvog dijela, da je Leimeter napravio pogreške u nizu, dobro se Zagreb izvukao, jer Dinamo je bio potpuno dekoncentriran da to iskoristi počastivši Zagreb svojim isključenjima.

Fenomenalnim obrana nastavak je otvorio Aljaž Panjtar i Zagreb je to iskoristio za prednost od 15:18 nakon čega je Xavi Pasqual morao time outom spašavati domaćina. Digao se Zagreb na +4, no odličan je bio i vratar Dinama Haidarirad koji je zaustavio Klaricu i vratio svoj tim u pristojan minus (17:19). Bilo je jasno da će pritisak biti sve veći i veći kako utakmica bude išla kraju. Koprcao se Dinamo individualnim rješenjima i Zagreb je morao biti obrambeno dosljedan. No, greškama u napadu protiv Dinamove 5-1 obrane vratio je Zagreb Dinamo na 25:25 u 55. minuti. Onda je Grahovac fulao zicer i Ali Zein je preokrenuo utakmicu u Dinamovu korist. Zakazala je realizacija Zagreba u tim trenucima, ali penal koji je obranio Slavić i zicer su pomogli, jer je minutu do kraja Leimeter je izjednačio, a na kraju Sirotić donio veliki bod Zagrebu, jer Dinamo zadnji napad nije iskoristio. Reklo bi se bod kao pobjeda, makar je realno po utakmici Zagreb zaslužio i više. Ali, dobro...

Slavko Goluža nakon uzbudljivog susreta kaže:

- Mislim da smo dobro stajali, dobro igrali. Na kraju nismo dobro odreagirali, malo nas je želja povukla, trebalo nam je malo više mirnoće, što nije bilo lako u takvoj atmosferi. Fulali smo, nismo dobro reagirali na njihovih 5-1 i tu je nastao problem. Iz dobivene utakmice smo spašavali bod. Jako je teško igrati ovdje, ali ova utakmica je sazrijevanje naše bekovske linije. Moramo biti zadovoljni, glave gore.

Nikola Grahovac nakon jedne teške utakmice kaže:

- Mislim da ovdje nitko nije siguran za bodove, Mi danas ne treniramo biti sretni, isto kao i u Zagrebu. Imali smo sve, na kraju egal i oni mogu biti sretniji zbog toga. Bilo je čupanje na kraju, Slavić nas je izvukao, ali zaslužili smo više. Wisla nam je najbitnija utakmice sezone, direktno važna za prolaz skupine. I mislim da možemo tamo pobijediti.

Xavi Pasqual trener Dinama.

- Znao sam da nas čeka teža utakmica nego u Zagrebu. Imali smo priliku i za pobjedu, ali na kraju moramo biti zadovoljni i bodom. Dosta smo oscilirali, Zagreb je bio iznimno čvrst. Moramo biti zadovoljni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:21