Slavko Goluža

 Ronald Goršić/Cropix
UZALUD ČEKALI LET

Neslavan kraj drame rukometaša Zagreba: Utakmica odgođena, Goluža i društvo ostali ‘zarobljeni‘ u Frankfurtu

Kada će se igrati EHF će odlučiti vrlo skoro, jer je Liga prvaka u finišu i nema puno vremena za čekanje
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. veljača 2023. 22:59

Rukometaši PPD Zagreba ostali su u Frankfurtu nakon cjelodnevnog čekanja leta za Porto. Cijeli dan zbog IT problema Lufthanse nisu dočekali let za Portugal.

Smjestila ih je Lufthansa kasno navečer u srijedu u hotel gdje će prenoćiti, u četvrtak su trebali u Porto, ali oko 23.00 iz sjedišta EHF-a u Beču dobili su mail u kojem stoji da utakmice u Portu u četvrtak neće biti, jer je zbog problema koji su zagrebaši imali s letovima odgođena.

Kada će se igrati EHF će odlučiti vrlo skoro, jer je Liga prvaka u finišu i nema puno vremena za čekanje.

Razmatralo se čak da EHF po ekipu pošalje čarter, ali je to otpalo. Nudili su se letovi preko nekih destinacija do Porta, jer su direktni za Porto bukirani (dva dnevno).

Tako će zagrebaši umjesto u Portugal kući i u subotu ih čeka domaća prvenstvena utakmica protiv Gorice, no vidjet ćemo što će prije toga reći EHF, jer sljedeće kolo Lige prvaka je već sljedeći tjedan, pa tu sigurno neće biti dugih odluka i odgoda. EHF će se po tom pitanju oglasiti vrlo brzo.

Goluža i društvo su u srijedu zorom krenuli put Portugala. Iz zagrebačke zračne luke poletjeli su u Frankfurt, ali su tamo naišli na velike i nepredviđene probleme. Naime, u Frankfurtu je taj dan otkazano više od 200 letova Lufthanse, a među njima i let prema Portu koji je bio krajnja destinacija Zagreba.

Oko 15.000 putnika tako se našlo u velikom problemu, među njima i zagrebaši koji su zapeli na velikoj europskoj zračnoj luci. Nisu mogli van aerodroma, jer je gužva bila ogromna, a svi hoteli zauzeti, ali na kraju su ipak našli prenoćište.GOG pobijedio Wislu u Zagrebovoj skupini

U srijedu su odigrane četiri utakmice, u četvrtak - nakon odgode susreta Porta i Zagreba - će se igrati još tri u 12. kolu Lige prvaka.

U Zagrebovoj skupini GOG je za Zagreb upisao važnu pobjedu protiv Wisle. Danci niti u jednom trenutku nisu dali Poljacima da priđu, sjajno je branio Thobias Thulin na vratima GOG-a. Tako Zagreb i dalje ima bod prednosti pred Wislom dva kola prije kraja LP. I utakmicu manje, s Portom.

U skupini B sigurni Nantes i Kielce i muka Barcelone u Celju. Gubili su cijelu utakmicu, na kraju 27:24, ali su sa golom Fabregasa, dva Mema i Abella 15 sekundi prije kraja okrenuli u svoje jedino vodstvo na utakmici i pobjedu.


LIGA PRVAKA, 12. KOLO

SKUPINA A: GOG - Wisla 31:24 (Wernsdorf 7/Lučin 7, Šušnja 1, Mihić 1), Magdeburg - Veszprem (20.45), PSG - Dinamo (20.45), Porto - PPD Zagreb (odgođeno); POREDAK: PSG 18 (+38), Veszprem 16 (+27), Magdeburg 14 (+20), GOG 13 (+4), Dinamo 11 (-8), PPD Zagreb 8 (-18), Wisla 7 (-34), Porto 3 (-30).

SKUPINA B: Celje - Barcelona 27:26 (Marguč 8, Martinović 1/Mem 5, Cindrić 2), Elverum - Nantes 36:42 (Grondahl 9/Cavalcanti i Marchan 7), Kielce - Aalborg 33:28 (Moryto 6, Karačić 5/Barthold 6), Szeged - Kiel (18.45); POREDAK: Barcelona 23 (+69), Kielce 20 (+36), Nantes 12 (+33), Kiel 12 (+11), Aalborg 9 (-5), Szeged 8 (-17), Celje 6 (-48), Elverum 2 (-76).