Jakov Gojun

 RONALD GORSIC Cropix
VELIČANSTVENI PODVIG

Senzacija u prepunoj Areni: Zagreb srušio moćni PSG za osminu finala Lige prvaka!

Matej Mandić je briljirao s 13 obrana protiv Karabatića i francuskog društva
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. veljača 2024. 20:18

Zagreb - PSG 28:26 (13:13)

ZAGREB Arena. Gledatelja 13.000. Suci: Lah i Sok (Slovenija)

ZAGREB: Mandić (12+1), Grbavac; Kos 4, Ćavar, Walczak, Faljić 1, Klarica 10, Gojun 1, Srna 3, Sirotić, Čupić 4 (4), Dibirov 2, Franković, Kavčić 2, Glavaš 2, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić

PSG: Green (8), Palicka (2+1); Marchan 2, Steins 2, N‘Tanzi, Keita, Sole 3, Tonnesen 2, Balaguer 1, Grebille 3, Syprzak 6, L. Karabatić 1, Holm 1, N. Karabatić 2, Peleka, Prandi 3. Trener Raul Gonzalez

SEDMERCI: Zagreb 6 (4), PSG 2 (1)

ISKLJUČENJA: Zagreb 2 minute (Suholežnik 36), PSG6 minuta (Syprzak 3, Prandi 52, L. Karabatić 59)

IGRAČ UTAKMICE: Luka Klarica

LIGA PRVAKA U 13. kolu skupine A Zagreb


Zagreb je nakon tri sušne godine u drugom krugu Lige prvaka. Sjajan pothvat u sezoni u kojoj je malo tko imao pravo nešto očekivati. Još pri tome srušili su i PSG u fenomenalnoj završnici s briljantnim Matejom Mandićem.

Arena skoro popunjena kao u stara dobra vremena. Došao je PSG na posljednji susret grupne faze ove sezone, ali svi su očekivali ne i posljednji u Ligi prvaka ove sezone, jer Zagrebu je za sve treba bod, a mogao si je priuštiti i poraz ako Kielce doma ne izgubi od Kolstada. Sve je bilo spremno za veliko slavlje, ali na početku susreta ‘zec je bio u šumi‘.

Dobra, zanimljiva i tvrda utakmica u prvom dijelu, makar je zanimljivo u prvih 30 minuta bilo samo jedno isključenje i to PSG-a. Zanimljiv je bio odabir Raula Gonzaleza da počne s Holmom u prvih sedam i Nikolom Karabatićem na klupi. U vanjskoj liniji u njega standardno Steins i Tonnesen kojem nije pasala tvrda igra Zagrebove obrane. U sredini obrane startali su Luka Karabatić i Grebille, završi Marchan i Peleka, ali možda najveća snaga obrane Parižana bila je u raspoloženom Dancu Greenu na golu. Obranio je malo previše zicera da bi Zagreb bio u prilici biti u prednosti. Velika snaga PSG-a je Elohim Prandi, sjajan igrač, ako ne izađeš na njega je gol, ako izađeš opet je gol, jer sve vidi. Igrač koji je rješavao utakmice na velikoj sceni je privilegija ovog sastava danas.

image

Igrači Zagreba

RONALD GORSIC Cropix

Zagreb je počeo u obrani s Gojunom i Suholežnikom na sredini, pa je pomogao Srna, pa Walczak kada je Gojunu u sudaru s Holmom pukla usna. Dobru razinu obrane držao je Zagreb. Veliku stvar napravio je Timur Dibirov koji je zaustavio prvi juriš Luca Steinsa što je iznimno opasno u igri PSG-a i zbog čega su Parižani zabili najviše golova u prvom dijelu, jer distribucija koja ide od Steinsa nije jednostavna za spriječiti. Teže je bilo Zagrebovom napadu protiv teške kategorije Parižana. Sjajno je odgovorio Klarica koji je u prvom dijelu zabio šest komada makar mu je nastup bio upitan zbog problema sa stopalom.

Kos je odlično počeo, Srna je nastavio, Kavčić je krenuo, pa je Sirotić uskočio, a njemu je bilo teško s presnažnom francuskom obranom dobiti duel i Zagreb je često bio osuđen na rizik. No, kako god obranom se držao u utakmici, poveo prvi puta u 14. minuti, imao plus 2 u 23. minuti nakon čega je Raul zvao time out. Uz promašene zicere najveća šteta je u prvom dijelu bila da dva odlična bacanja Mandića nisu završila u golu protivnika. Prvo je slučajno spriječio Green, a drugi vratnica na samom kraju prvog poluvremena.

image

Luka Karabatić

RONALD GORSIC Cropix

Loše je drugi dio otvorio Zagreb, PSG je poveo 15:13 i trebalo je Zagrebu neko vrijem da se polovi. Pariški napad mu je za to pružio priliku i polako su se vraćali da bi nakon desetak minuta ponovo ulovili egal. Raspoloženi Kos vratio je Zagreb u prednost u 43. minuti (20:19), no u takvom dvoboju svaka je lopta bila važna. Klarica je zabio za +2, suci su propustili isključiti gostujućeg igrača pri tome, pa se PSG opet približio jer je raspoložen u realizaciji bio Syprzak. Dobro su ga zatvarali zagrebaši, ali teško je sve zatvoriti tim sjajnim rukometašima svaki puta.

Dva penala u plus fulali su zagrebaši sredinom drugog dijela i propustili priliku da se odvoje, makar su se i suci u tim trenucima pogubili na njihovu štetu. No, Mandić je sve iskompenzirao malim show programom protiv Balaguera. Zagreb je na plus dva lomio PSG, ali nije uspio ni uz isključenje Prandija, a Sole je s tri gola u nizu vratio PSG u egal (24:24).

Palicka sjajan na golu, Zagrebov napad u padu. PSG ide na +2. Ali, Zagreb se još jednom vraća i Arena na nogama dočekuje kraj. A Zagreb s ‘ludim‘ Mandićem na golu ruši PSG i pobjeđuje. Fenomenalno!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. ožujak 2024 17:14