Jakov Gojun (lijevo)

 RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKA U ARENI

Zagreb čeka doprvaka Europe, a u glavama je kiks iz Poljske: ‘Nisam tu da upirem prstom u bilo koga‘

Hrvatski rukometni prvak predstavit će se domaćoj publici u srijedu u 18.45 protiv Aalborga
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. rujan 2024. 06:44

Nije sretno prošlo u Kielcu, ali život ide dalje, ne nudi previše prilika, ni vremena za prazan hod i Zagreb u srijedu protiv Aalborga mora biti potpuno drugačija momčad, nego prošli tjedan u Poljskoj. To je prva utakmica Lige prvaka ove sezone u Zagrebu, iste one Lige prvaka s kojom su se lani navijači teško rastali nakon utakmice s Montpellierom u osmini finala. Zagreb je prošle sezone bio sjajan i sada svi s razlogom očekuju da takav bude ponovo.

Jasno da je to uvijek lakše reći nego ostvariti, jasno je da će se uvijek pričati o manjem budžetu od ostalih, da će se pričati o nedovoljnom iskustvu igrača, ali sve to malo koga zanima. Svi od Zagreba očekuju više i zato Zagreb ima poseban tretman svih ovih godina. Na kraju krajeva, sam Zagreb od sebe očekuje više.

Aalborg s novim trenerom

U srijedu od 18.45 na domaćoj premijeri u Arenu stiže Aalborg, aktualni europski doprvak, sjajna danska momčad, dok znate što Danci danas predstavljaju u svjetskom rukometu. Zato Aalborg ima puni respekt prije utakmice, ali neće ga imati kada ista krene. Zagreb je lani igrao egal s Dancima u Areni i sigurno da u priči od srijede vidi i sebe u važnoj ulozi.

Trener Andrija Nikolić nije imao ugodno otvaranje u Kielcu. Zagreb je izgubio sedam razlike od momčadi od koje nije smio izgubiti s obzirom na stanje. Da je poljski sastav bio kompletan, priča bi bila drugačija. No, bilo je to jako loše izdanje Zagreba i svi se nadaju da je to posljednja takva epizoda.

image

Andrija Nikolić

GORAN MEHKEK Cropix

- Aalborg je sjajna momčad, čeka nas jako teška utakmica. Vjerujemo da dobro radimo i da imamo što reći u ovoj Ligi prvaka. Napravili su dosta promjena, mijenjali su i trenera, otišao je Hansen, ali velike razlike u odnosu na dosad nema. To je isti princip igre. Hansen je nosio dozu iskustva momčadi, ali je na neki način usporavao ritam. Sada toga nema. Oni su momčad koja puno igra jedan na jedan, Arnoldsen prednjači u toj igri, ali tu su i Vlah, Nilsson, Hoxer. Landin im je ozlijeđen, što je problem, ali je Nordsted sjajna zamjena za njega. Igraju brzo, puno trče. Morat ćemo biti na jako visokoj razini da bi sve moglo biti moguće - kaže Nikolić i nastavlja:

- Lani smo fanatizmom došli u priliku, pokušali smo ih usporiti s obranom 5-1, imamo neke planove i za ovu utakmicu. Mislili smo prošle sezone da je skupina teška, sad je još teža. Moramo vjerovati u sebe i to će se pokazati dobrim. Sutra ili za deset dana, ne znam, ali imat ćemo što za reći.

Svlačionica je dobro, poraz u Poljskoj nije ostavio neki loš trag

I lani su prve utakmice bile teške, trebalo je Zagrebu dugo da se pokrene, dok vremena baš i nema previše.

- Ja se nadam da smo u Kielcu završili s lošim. Imali smo isti rezultat kao s Kielom u Areni lani na startu. U Kielcu smo trajali 50 minuta, s Kielom smo u prvih deset sve izgubili. Nakon Kiela je krenulo i ja se nadam da će tako biti i sada nakon Kielca - zaključuje Nikolić.

Obrana Zagreba i u Poljskoj se pokazala kao adut, ali neke stvari ni ona nije mogla spriječiti. Jakov Gojun, najiskusniji u tom smislu, kaže:

image

Jakov Gojun

GORAN MEHKEK Cropix

- Kielce jest oslabljeno, ali Kielce nikad nije slabo, jer Talant radi sustav već desetak godina i to se vidjelo u utakmici. Dva sedmerca, nekoliko tehničkih grešaka krivo je za sedam razlike na kraju. Bili smo blizu, imali aktivan rezultat 23:22 u 50. minuti. Da je bilo 3-4 razlike na kraju bilo bi nam lakše sigurno, ali tako je kako je. Moramo gledati naprijed.

Ulaznice su besplatne

Mladost je Zagrebova istina, ali nije sve pitanje mladosti. Ima tu i puno nediscipline. Kako na to gleda najiskusniji igrač momčadi i prvi igrač obrane?

- Nije jednostavno kada igraš obranu minutu i pol protiv Karaljoka koji je među dva najbolja pivota na svijetu, obraniš se, onda prospeš napad za nekoliko sekundi. Analizom smo utvrdili da smo im dali osam čistih lopti u ruke, to nije lopta u aut, ni na tribinu, ni u što, nego lopta u ruke. To je za Ligu prvaka puno previše. Mislimo li napraviti rezultat, to nam se onda ne smije ponavljati. Nisam tu da upirem prstom ni u koga, možda sutra budem ja najlošiji. Pokušavamo biti pozitivni, momčad u pravom smislu. Dečki koji su dali lopte svjesni su svega što su učinili. Kući se iz takvih situacija možda možeš i izvući, ali vani to ne može proći. Svlačionica je dobro, poraz u Poljskoj nije ostavio neki loš trag. Analizirali smo posebno greške koje su nam se dogodile posljednjih deset minuta. Dolazi Aalborg koji nema slabu točku, jača je momčad od Kielca. Lani smo s njima igrali egal, zašto tako ne bismo i u srijedu - zaključio je kapetan Gojun.

Ulaznice su besplatne, bit će na blagajnama Arene. Što se zdravstvenog stanja momčadi tiče, viroza je problem za Dibirova i Beljavskog, ali nitko ne sumnja da će u srijedu pomoći momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 06:45