Zvonimir Srna

 RANKO SUVAR Cropix
VAŽNO GOSTOVANJE

Zagreb nakon velike pobjede ide po nove bodove u Ligi prvaka: ‘Žele nam uzvratiti za prošlu sezonu‘

Bodovi protiv Kolstada jedan su od uvjeta prolaska skupine, baš kao što je to bilo i protekle sezone
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 24. rujan 2024. 21:34

Nakon odlične igre i fantastične pobjede protiv danskog Aalborga, koji je u zadnje četiri sezone dvaput igrao u finalu Lige prvaka (dvaput izgubio od Barcelone), rukometaše hrvatskog prvaka zagreba u srijedu u 18.45 u norveškom Trondheimu očekuje utakmica 3. kola skupine B Lige prvaka protiv Kolstada.

Objektivno, riječ je o puno slabijem protivniku, nego što je to bila danska momčad te u redovima Zagreba vjeruju u novu pobjedu koja bi predstavljala ogroman korak u nastojanjima da se i ove sezone prođe skupina, koja je čak i jača nego ona lanjska.

Veliki optimizam

Trener Zagreba Andrija Nikolić ima puno povjerenje u svoje igrače koji su ga razveselili na prošloj utakmici u Areni Zagreb:

- Kolstad je također odlična momčad, trkački jako moćna. Lani smo s njima u obje utakmice imali pozitivan rezultat (domaća pobjeda 31-20 i pobjeda u gostima 34-25, nap. a.), ali to treba zaboraviti jer ovo je nova sezona i ova je utakmica potpuno nova priča. Uvjeren sam da ćemo srijedu opet morati biti na jako visokom nivou kao protiv Aalborga ako se želimo iz Norveške vratiti s bodom ili dva. Kao i prošle sezone, njihov je glavni forte trka. Naš odgovor na to, kao i protiv Aalborg,a mora biti maksimalna disciplina u napadu i brzi povratak u fazu obrane. Što se njihove ekipe tiče - u odnosu na prošlu sezonu imali su nekoliko promjena u kadru, ali stil igre se nije mijenjao. Vjerujem da će oni biti dodatno motivirani da nam uzvrate za dva poraza koja smo im nanijeli prošle sezone. No, niti mi ne trebamo neki novi motiv od same prilike da pokažemo da to nije bilo slučajno i da te naše pobjede nisu bile plod slučajnosti. U momčadi imamo nekih sitnih ozljeda, ali one nisu takve prirode da sumnjamo da će svi igrači biti u potpunosti spremni do početka utakmice u Trondheimu...

Tipični Skandinavci

Mišljenju svojeg trenera gotovo se u potpunosti priklonio Miloš Kos, koji je također uvjeren da disciplinirana igra - jaka obrana i koncentrirani napadi - na konto Zagreba mogu donijeti još dva velika boda koja bi predstavljala isto tako veliku dozu samopozdanaj uoči nastavka natjecanja:

- Očekujem nastavak igre u istom onom ritmu u kojem smo bili protiv Aalborga doma u Areni. Način na koji smo igrali s Dancima treba nam biti nit vodilja. Fizički smo i mentalno spremni biti na pravoj razini na kakvoj smo bili u prošlom kolu. U njihovoj igri za nas neće biti apsolutno nikakvih nepoznanica jer je riječ o našem starom protivniku. U odnosu na lanjsku momčad promijenili su tek nekoliko igrača, no konstrukcija ekipe i način igranja ostali su isti. Kao i sve skandinavske momčadi oni puno trče, igraju brzi rukomet i uvijek im je glavna vodilja u igri postići što više brzih i laganih golova. Pogledali smo njihove utakmice, vidjeli smo da su vrlo stabilni u napadima u kojima ne rade previše tehničkih pogrešaka. Naš zadatak je da ih u tome spriječimo i ako u tome uspijemo, možemo se nadati pozitivnom ishodu utakmice u Norveškoj.

Ako ćemo realno, bodovi protiv Kolstada jedan su od uvjeta prolaska skupine; baš kao što je to bilo i protekle sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:34