VLADO KOS/CROPIX Cropix
EUROPSKA LIGA

Nexe teško poraženo u Švedskoj, hrvatskom doprvaku dogodio se poraz kojeg je bilo dobro izbjeći

U prvom ogledu u Našicama, domaći su bili bolji s osam razlike, no sad su Šveđani dobili s više...
Piše: HINAObjavljeno: 22. veljača 2022. 20:35

U susretu 8. kola skupine C Europske lige za rukometaše Nexe je na gostovanju u Švedskoj izgubio od Savehofa sa 23-33 upisavši treći poraz u skupini.

U prvom ogledu u Našicama "Gromovi" su uvjerljivo slavili pobijedivši sa 39-31 i bilo je važno da u Švedskoj ne izgube više od osam razlike kako bi bili bolji u međusobnom srazu.

Međutim, nisu uspjeli. Savehof je na poluvremenu imao četiri gola razlike, a nakon 40 minuta igre domaćin je stigao do +9 (24-15). Četiri minute kasnije Savehof je prvi put stigao do 10 golova prednosti, a u posljednjoj minuti imao je i 11 pogodaka viška. Na koncu je završilo 33-23.

Savehof su do pobjede predvodili Sebastian Karlsson i Elias Ellefsen a Skipagotu sa po sedm golova, dok je sjajni Bertram Obling imao čak 16 obrana.

Kod Nexea najefikasniji su bili Halil Jaganjac i Aleksandar Bakić sa po pet golova.

U drguom susretu iz ove skupine vodeći Magdeburg je na gostovanju pobijedio PAUC sa 39-28. Njemački sastav je već nakon prvog poluvremena imao sedam golova razlike (20-13) pa je drugi dio utakmice bilo tek odrađivanje posla.

Magdeburg su do pobjede predvodili Magnus Jensen sa šest i Daniel Pettersson s pet golova razlike, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bili Nicolas Claire i Mike Brasseleur sa po pet golova

U preostalom susretu sastaju se Gorenje Velenje i Logrono La Rioja.

Na ljestvici vodi Magdeburg sa 15 bodova, Savehof ima tri boda manje, a Nexe je treći sa 10 bodova. Slijede Logrono La Rioja s pet, Gorenje Velenje s tri, te PAUC s jednim bodom.

U idućem kolu Nexe će 1. ožujka gostovati kod Logrono La Rioje, a potom će u zadnjem kolu natjecanja po skupinama, 8. ožujka dočekati Magdeburg.

Linker
17. svibanj 2024 11:18