SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
IZDALI PRIOPĆENJE

U Nexeu bijesni nakon poraza! ‘Ugašene kamere opravdale svoju svrhu! Ono što se ne vidi ne može se ni dokazati‘

Priopćenje RK Nexe vezano uz utakmicu PPD Zagreb - Nexe 26:16 odigranu 7. svibnja u Kutiji Šibica
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2022. 14:51

Rukometni klub Nexe napisao je priopćenje vezano uz Utakmicu 10. kola Paket 24 Premijer lige - Lige za prvaka, koja je odigrana u subotu, 7. svibnja 2022., u Zagrebu i u kojoj je PPD Zagreb pobijedio s 25:16.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

Teme:

1. Zabrana snimanja i live prijenosa

2. Suđenje sudačkog para Jurinović-Mrvica

3. Na zaštitu HRS-a odavno ne računamo, u kontaktu smo direktno s čelnim ljudima EHF-a

1. Kao što su i mediji ranije upozoravali i sve ono što smo ranije slutili u subotu se potvrdilo; zabrana bilo kakvog oblika prijenosa i ulaska bilo koje kamere u dvoranu imala je za svrhu osigurati sudačkom paru Jurinović - Mrvica da odrade već dobro poznati modus operandi u korist RK Zagreba, a iskustva od ranije uče nas da ono što se ne vidi ne može se niti dokazati.

Ne možemo govoriti o nikakvim povredama prava jer uredno su dan ranije prenošene utakmice između Trogira i Dubrave, Bjelovara i Spačve. Na isti dan uredno se prenosila utakmica Zamet - Rudar. Tako da su to gluposti.

Međutim to nije sve - očekujemo da se snimka niti ne stavi naknadno, u roku 48 sata, na YouTube niti na kramericu (platformu koju koriste svi klubovi kod video-analize). Kaznu za to određuje HRS temeljem Stegovnog propisnika i puno je isplativije platiti kaznu nego pokazati rukometnoj javnosti ono što se u subotu dešavalo.

2. Sudački par Jurinović - Mrvica zadnje dvije godine sudi svaku utakmicu domaćeg prvenstva između RK Zagreba i nas - pametnom dosta. Scenarij suđenja je isti, neovisno igra li se u Zagrebu ili u Našicama. Eventualno odstupanje može biti ukoliko našem protivniku baš ne treba, a u subotu im je baš, baš trebalo. Sa subotnjim porazom vrlo vjerojatno bi se nazirala povijest i Zagreb nakon 30 godina više vrlo vjerojatno ne bi bio prvak, jer bismo mi osigurali prvo mjesto i 2 utakmice u Našicama od kojih bi nam trebala samo jedna pobjeda.

Tijek suđenja standardan - u prvih 20 minuta napraviti što veću razliku, osigurati Zagrebu mir i u ostatku utakmice "peglati" statistiku, jer kad kamera nema - ostaje statistika. To se desilo i u subotu, suđenje faula u prvom koraku, vraćanje svakog brzog centra, umjesto crvenog kartona protivniku sude nama probijanje, protivniku dozvoljavaju kontakte, u prvih 10 minuta imamo 6 minuta isključenja, oni 3 sedmerca, naši vanjski igrači pod žestokim nasrtajima obrambenih igrača, nisu se uspijevali niti pripremiti za udarac i sve to bez ozbiljnijih sankcija.

Naravno svi sad kažu nismo bili najbolji, pa ne možemo ni biti kad u prvih 20 minuta suci riješe utakmicu, kako da budeš dobar?

3. Na HRS, nažalost, znamo da ne možemo računati, isti ljudi koji su u subotu ovo režirali, donose sve odluke i u HRS-u tako da tu ne gubimo niti vrijeme niti energiju. U kontaktu smo s čelnim ljudima EHF-a, informiramo ih o svemu, ranije smo ih obavijestili i što nam se pripremalo, u ponedjeljak ćemo im samo proslijediti interne snimke.

Oni teško mogu pomoći mimo našeg HRS-a jer takav je sustav, ali dovoljno je što znaju s čime se suočavamo i daju nam apsolutnu podršku. Nama je to dovoljno da znamo da nismo "blesavi", a potvrdu našeg rada i rezultata ostvarujemo ionako kroz europska natjecanja. Uostalom imamo priliku ostvariti najveći klupski uspjeh u novijoj hrvatskoj povijesti, i tu je naš veliki fokus.

Ovome će doći kraj, uvijek dođe, samo moramo biti strpljivi. Moramo biti pošteni i zahvaliti za jednu stvar čelnicima RK Zagreb i HRS-a jer oni su trenutno najveći generator navijača RK Nexe. Svakim njihovim postupkom mi dobivamo sve veću bazu navijača i simpatizera iz svih dijelova Hrvatske, dižu nam PR vrijednost i što je najljepše dovode sponzore. Pogledajte samo komentare na njihovim društvenim mrežama prije nego ih blokiraju - sve će vam biti jasno.

Rukometni klub Nexe Našice

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:54