Goran Perkovac

 ANTE CIZMIC Cropix
‘LAKU NOĆ, HRVATSKA‘

Bivši član reprezentacije zgrožen izjavom izbornika Perkovca: ‘Ili ima kompleks Boga ili je teški egocentrik!‘

‘Nisam vidio ni mrvicu samokritike već samo blaćenje onih koji su najmanje krivi‘
Piše: SNObjavljeno: 24. siječanj 2024. 18:28

Nakon debakla Hrvatske na Euru, odnosno tek dvije ostvarene pobjede (Španjolska 39:29, Rumunjska 31:25), jednog remija (Austrija 28:28) i tri vezana poraza (Francuska 32:34, Mađarska 26:29, Island 30:35), prvenstvo se za našu reprezentaciju svrstava u okvire debakla.

Senzacionalna uvertira sa Španjolcima definitivno nije to najavljivala, no kasnije smo - pogotovo povodom drugog dijela turnira u Kolnu - mogli govoriti samo o raspadu sistema. Zato se poteglo i pitanje budućnosti izbornika Gorana Perkovca, koji je odlučno kazao da će ostati na toj funkciji te govorio što određeni igrači trebaju promijeniti.

- Ma ne, ja sam uvjeren da ću ih ja voditi, ali moraju neki od igrača sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci i neki drugi u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, planinare, stave bubice i idu, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni, ne radimo ništa. Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi, u kojoj bismo možda Valter i ja još mogli igrati. Ništa kod nas osim energetskog dijela nije upitno, dosta znanja imaju, ali kako turnir odmiče, vidite i sami kako izgledamo - govorio je Perkovac nakon poraza od Islanda.

image

Goran Perkovac

ANTE CIZMIC Cropix

Istup izbornika zgrozio je Damira Kajbu, bivšeg dugogodišnjeg fizioterapeuta rukometne reprezentacije Hrvatske. Kajba se oglasio putem društvenih mreža, žestoko kritizirajući Gorana Perkovca.

"Šokiran sam! Nakon što netko na konferenciji za tisak izvrijeđa kompletnu hrvatsku rukometnu Premijer ligu, igrače koji igraju Ligu prvaka na visokoj razini, dolaze na poziv i daju sve od sebe, a nisu motivirani nikakvim novcem i blagodatima, ili ima kompleks Boga ili je teški egocentrik. U životu pa tako i u poslu koji radiš moraš biti spreman odgovarati za učinjeno. Ovdje nisam vidio ni mrvicu samokritike već samo blaćenje onih koji su po mojem skromnom mišljenju najmanje krivi za ovaj debakl. I kao što bi rekao moj frendek Mioč: "laku noć Hrvatska!!!", napisao je Kajba na svom Facebook profilu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 01:07