Dagur Sigurdsson

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NOVI IZBORNIK OTKRIO

‘Hrvatska će izgledati vrlo slično onome što je bila na Euru. A izabrao sam je zato što je na vrhu po - strasti‘

‘Moj će posao biti pronaći pravu mješavinu igrača, pronaći pravi sustav igre i pomoći im na bilo koji način‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 23:17

Novi hrvatski rukometni izbornik Islanđanin Dagur Sigurdsson bio je gost EHF-ovog podcasta "The Spin: We talk about handball" koji vode proslavljeni španjolski rukometaš Victor Tomas, te novinari Beng Kunkel i Martin Vilstrup.

Evo naglasaka iz tog razgovora.

Prvo o Japanu?

- Uistinu je uzbudljivo biti na drugom dijelu svijeta trenirati rukomet, jer Japanci tome pristupaju na malo drugačiji način, pa je za mene bilo vitalno steći iskustvo. U početku smo uzimali igrače od 17-18 godina i davali im četiri-pet godina da steknu iskustvo za igranje protiv stranih igrača i za igranje s reprezentacijom. Proces je trajao sedam godina…

Planovi za Hrvatsku?

- Prije nego što počnem gledati u budućnost hrvatske momčadi, gledamo samo na sljedeća dva tjedna i mislim da će momčad igrati i izgledati vrlo slično onome što je bila na Euru 2024.

Svjestan je da uspjeh možda neće doći tako brzo kako bi se željelo, ali spreman je dati sve od sebe kako bi donio poboljšanja momčadi.

- Moj će posao biti pronaći pravu mješavinu igrača i pronaći pravi sustav za igru i pomoći im na bilo koji način.

Zašto Hrvatska?

- Tražio sam strast. Nakon što sam tako dugo bio u Japanu, trebalo mi je to. Tamo je drugačiji mentalitet, vrlo je pristojno. Nemate tu strast prema sportu kao mi ovdje u Europi. A Hrvatska je na vrhu strasti. Čim sam čuo da je Hrvatska zainteresirana, bio sam spreman učiniti sve da im se pridružim.

Imat će žestoku konkurenciju?

- Konkurencija od 4. do 14. je ogromna i tamo imate momčadi poput Norveške, Islanda, Mađarske, sada Španjolske koja se sada mora boriti za povratak. To je stvarno teško natjecanje. Naš cilj ej uspjeti i biti konkurentan najboljima danas poput Danske, Francuske ili Švedske – zaključio je Sigurdsson.

Linker
03. svibanj 2024 00:06