KOLEKTIFF
NIJE DOBRO IZGLEDALO

Hrvatska poražena od Austrije za kraj SP-a! Kraljice šoka zabijale, ali podbacile u obrani

Bilo je danas teških trenutaka. Dobro je da je u Španjolskoj sve gotovo, s obzirom na sve probleme.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. prosinac 2021. 19:28

AUSTRIJA - HRVATSKA 27:23

TORREVIEJA - Dom sportova. Gledatelja 850. Suci: K. i M. Samir (Tunis).

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P. Posavec, S. Posavec, Kalaus 6, Ježić 5, Burić 1, Šimara 4, Debelić, Turk 1, Mamić 2, Petika 3, Gudelj, Blažević 1. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

AUSTRIJA: L. Ivančok, Blažek, Hajgato; Pandža 4, Dedić 1, Schindler 1, Kovacs 7, Tomasini 2, Draguljić, Wess, Reichert, Dramac, Kaiser 2, I. Ivančok 5, Leitner, Neidhart 5. IZBORNIK: Helfried Müller.

SEDMERCI: Hrvatska 8 (4), Austrija 2 (1).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Debelić, Turk, Gudelj), Austrija 10 minuta (Tomasini 2+2, Pandža, Kovasc, I. Ivančok).

Reći da su Hrvatice pobijedile Hrvatsku u posljednjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj uopće nije pretjerano, jer Austrija je slavila doslovno na krilima tri Hrvatice u njihovoj ekipi. Katarina Pandža se tek vratila iz izolacije i zabila 4 gola, ali i odradila veliki posao u kreiranju austrijskih napada i u obrani, Ines Ivančok je zabila 5 golova i odradila veliki dio posla u obrani, a njezina sestra na golu, mlada Lena Ivančok skupila je 13 obrana i maksimalno iskoristila svoje dobro poznavanje naših igračica jer brani u Lokomotivi.

Bio je to dvoboj dvije reprezentacije koje je "poharao" koronavirus. Nama je izbacio tri vanjske igračice, od čega dvije iz prve postave, Ćamilu Mičijević i Doru Krsnik, vrlo bitne i za obranu i za napad i ljevakinju i šutericu Ivanu Dežić, koja bi itekako pomogla protiv obrane 6-0 kakvu je igrala Austrija. Dežić je doduše izašla iz izolacije, ali je procjena bila kako je preriskantno ubaciti ju u igru nakon šest dana bez treninga. S druge strane Austrijanke su u jednom trenutku na SP bile bez čak 7 igračica, kod njih je koronavirus počeo stvarati nered od prvog dana, pa su se u njihovoj prethodnoj utakmici vratile golmanica Petra Blažek i pivotkinja Stefanie Keiser, a za nas i lijevo krilo Nina Neidhart i najbitnija od svih - Katarina Pandža. Iako ona ima samo 19 godina u prve dvije utakmice SP u kojima je postigla 19 golova pokazala je koliko je dobra, a protiv nas je to samo potvrdila.

image
KOLEKTIFF

Bila je to utakmica u kojoj su nas od početka uništavale - Hrvatice. Katarina Pandža i Ines Ivančok i u obrani i u napadu i Lena Ivančok na golu. Ivančok je u ovom susretu dobila prednost pred Blažok što je bilo i za očekivati s obzirom, na probleme Blažek s koronavirusom, ali i činjenicu da Lena kao golmanica Lokomotive jako, jako dobro poznaje naše rukometašice.

Austrijanke su odlično igrale u obrani 6-0, a nama je to u situaciji kad nema u igri Ćamile Mičijević prije svega, ali i Dežić, ogroman problem. Ali još veći nam je problem bila naša igra u obrani. Katarina Pandža je sjajna, djevojka koja se odlično snalazi na sva tri mjesta u vanjskoj liniji, Patricia Kovacs je odličan vanjski, ali imale su i prostora razmahati se. Otvorili smo im ga. Podatak o 15 primljenih pogodaka to će itekako potvrditi.

Austrijanke su nam se rano odvojile, povele 7:2, imale 9:3 u 15. minuti, pa 12:5 iz kontre u 24. minuti. Samo 5 naših golova, od čega dva iz sedmeraca. Tea Pijević je krenula na našem golu, ali već nakon 10-tak minuta došlo je do zamjene golmanica, ušla je Ivana Kapitanović. Gabriele Gudelj je dobila kratku priliku, ali brzo je zaradila isključenje, a ulazak Tene Petike isplatio se s dva njezina gola. S obzirom na to kako smo igrali i kako smo izgledali "samo" minus 5 (15:10) je zapravo bio sjajan rezultat.

Početak drugog poluvremena je ponudio mrvicu nade u preokret, smanjili smo na 4 razlike, imali šanse smanjiti i na manje, ali krenula je cijela serija promašaja od kojih su bila i dva uzastopna i netipična Ane Debelić. Umjesto smanjenja vodstva, Austrijanke su vratile svojih +6, a u 39. minuti četvrtim golom iz četiri udarca na gol Katarine Pandže Austrija odlazi na 19:12. Naša obrana se nije nikako uspijevala posložiti cijelu utakmicu, u napadu se promašivalo i nemoguće, a kad zaredom nismo realizirali dva sedmerca u 49. minuti izgledalo je da možemo staviti točku na ovu utakmicu.

Ali ova ekipa griješi, promašuje, ali se ne predaje, pa smo pet minuta prije kraja došli na -3 (24:21) i imali sedmerac, ali Lena Ivančok brani udarac Larisse Kalaus i tu je doista bio kraj.

Linker
13. svibanj 2024 14:27