Luka Lovre Klarica i Zvonimir Srna

 ANTE CIZMIC Cropix
SADA SE SVE ZNA

Hrvatska saznala kada igra velike utakmice, ali izbornika nema, a čak tri jaka asa s Eura su se ozlijedila

Uoči olimpijskih kvalifikacija u Hannoveru (14. do 17. ožujka), stižu zabrinjavajuće vijesti
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. veljača 2024. 12:08

Službeno još nemamo izbornika, ali imamo točnu satnicu odigravanja kvalifikacijskog olimpijskog turnira u Hannoveru. Uz to što nemamo izbornika imamo i masu problema, jer ozlijeđeni su i dalje na igraju - David Mandić i Ivan Martinović u Melsungenu,

Zagreb je ostao bez Zvonimira Srne i Luke Klarice koje pokušava neigranjem u klubu zakrpati do olimpijske akcije, nema ni Verona Načinovića koji je slomio prst, pa je na prinudnom odmoru. Ako igrači i igraju, nisu baš u Bog zna kakvoj formi. A da se ozlijeđeni i vrate, pitanje u kojem bi stanju realno mogli biti. I sve to nam stvara velike problema kojima ćemo morati odgovoriti u Hannoveru da bismo otišli na Olimpijske Igre.

Prvu utakmicu u Hannoveru igrat ćemo u četvrtak 14. ožujka protiv Austrije. Prije nas će igrati Njemačka i Alžir. Petak se ne igra, ali se igra u subotu i u nedjelju. U subotu će nam od 14.30 protiv biti Njemačka, a poslije nas igrat će Austrija i Alžir, a posljednjeg dana u nedjelju igrat ćemo u 16.45 protiv Alžira, dok će prije nas igrati Njemačka i Austrija. Podsjetimo, prva dva mjesta vode na OI. Nije samo važno dobiti dva susreta, treba jako paziti ako se gubi da se ne gubi neoprezno kao u Montpellieru gdje smo zbog lošeg rezultata s Francuzima ispali u krugu s njima i Portugalom. A sada posljednji igraju Austrija i Njemačka, slučajno ili ne – nebitno. Morat ćemo biti jako oprezni.

ZAG Arena u Hannoveru nije bila među dvoranama na nedavno održanom Euru iz jednostavnog razloga, jer joj je službeni kapacitet 9.800 gledatelja, a domaćini su željeli da sve dvorane za Euro budu kapaciteta preko 10.000 mjesta.

Zanimljivo, tri su turnira istovremeno, ali se ne igraju iste dane. Svi startaju u četvrtak, ali u petak se recimo igra u Granollersu u kojem se ne igra u subotu kao u Tatanbanyi i Hannoveru. Malo neobično, ali očito je IHF ostavio na izbor kako će domaćini rasporediti ta četiri dana u ožujku.


Raspored utakmica hrvatskih rukometaša u Hannoveru

14. ožujka (20.15 sati): Hrvatska - Austrija

16. ožujka (14.30 sati): Hrvatska - Njemačka

17. ožujka (16.45 sati): Hrvatska - Alžir

Linker
16. travanj 2024 06:34