Snorri Gudjonsson

 INA FASSBENDER Afp
SNORRI GUDJONSSON

Islanđani uoči okršaja s Hrvatskom: ‘Znamo s kim imamo posla i što smijemo, a što ne‘

Najmlađi izbornik na Euru prije današnjeg okršaja s Hrvatskom u Kölnu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2024. 12:06

Bio je sjajan igrač, srednjak, kapetan reprezentacije i sada je naslijedio na čelu reprezentacije legendarnog Gudmundura Gudmundssona koji je ovu reprezentaciju počeo formirati prije četiri godine na SP u Njemačkoj, kada smo također igrali s njima, tada u Münchenu. Danas je u sijedom izdanju, pokušava loviti konce, što sa 16 sjajnih individualaca nekad i nije tako lako kako se čini.

- Francuska je samo razočaranje i loša izvedba. Prvo i osnovno obrana je bila loša. Obrana jednostavno nije bila u stanju napraviti ništa od onoga što smo zacrtali. Sve što smo protiv Nijemaca radili dobro, sada je bilo loše. A bez obrane nema inicijative i nema rukometa kojem težimo.

Na nuli ste nakon dva kola drugog kruga?

- Možda momčad nije imala vjeru da nešto možemo nešto napraviti. Moram to analizirati. I dalje ne mijenjamo činjenicu da smo nastavili i zadržali se u igri za plasman u kvalifikacije za OI, što nam je osnovni cilj. Moguće je da postoji nedostatak vjere. Naravno da ljudi budu pogođeni kada izgube utakmicu, na meni je pokušati iznova potaknuti te ljude.

Pohvalio je dvojicu svojih igrača.

- Pohvalio bih Thartassona i Rikadssona koje smo dobili protiv Francuske, oni su bili na potrebnoj razini iako su ušli s klupe.

I sada Hrvatska?

- Dobro znamo s kim imamo posla, igrali smo i na prošlom Euru. Znamo što smijemo, što ne smijemo i vjerujem u našu bolju reakciju. Ponovit ću, osnovno je da moramo popraviti našu obranu - zaključio je Snorri Gudjonsson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:13