Domagoj Duvnjak

 TOM DUBRAVEC Cropix
ZADNJE VELIKO NATJECANJE

Kapetan Hrvatske prelomio: ‘Ako trebam izborniku za SP, tu sam da odigram još jednom, zadnji put‘

Domagoj Duvnjak još nije rekao zbogom najdražem dresu, ali rastanak je sve bliži
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 12:04

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak još nije rekao zbogom najdražem dresu, no njegov se oproštaj može očekivati početkom sljedeće godine kad će naša zemlja s Danskom i Norveškom biti suorganizator Svjetskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska se nije proslavila na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je ispala već u skupini, a u međuvremenu je i Duvnjak promislio i ostavio reprezentativnu priču otvorenom za još jedno veliko natjecanje.

- Već sam razgovarao s izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Ako sam potreban reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, tu sam da odigram za Hrvatsku još jednom, posljednji put - izjavio je Duvnjak u razgovoru za Kieler Nachrichten.

Hrvatska će u Areni Zagreb igrati u skupini s Bahreinom, Argentinom i Egiptom, potom naši rukometaši ostaju i u drugom krugu u metropoli, naravno ako prođu skupinu. Jedno polufinale igrat će se u Zagrebu, drugo u Oslu.

Duvnjak je s reprezentacijom proživio mnoge lijepe, ali i one malo manje lijepe trenutke. Nikad nije uspio osvojiti zlatnu medalju, no ima broncu s Olimpijskih igara u Londonu 2012. srebro i broncu sa Svjetskog prvenstva te tri srebra i dvije bronce na Europskim prvenstvima.

Ligu prvaka osvajao je s HSV Hamburgom 2013. te s Kielom 2020. godine. U dresu Kiela osvojio je i EHF kup 2019. S HSV-om je bio i prvak Njemačke 2011, dok je s Kielom Bundesligu osvajao 2015., 2020., 2021. i 2023. godine.

Linker
16. kolovoz 2024 12:07