KOLBERT-PRESS/MARC NIEMEYER/ACTION PRESS/PROFIMEDIA
NEVJEROJATAN PODVIG

Nijemci se raspisali o hrvatskom ‘krivcu‘: ‘U rukometnoj katedrali bacio nas je u očaj‘

‘Prvi poraz Njemačke u Lanxess Areni u Kölnu nije mogao biti izbjegnut‘
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2024. 10:56

Hrvatska je s 30:24 pobijedila Njemačku i tako se pobjedom oprostila od Europskog prvenstva. Junak Hrvatske bio je sjajni golman Dominik Kuzmanović koji je skinuo 22 lopte. Njemački mediji u svojim analizama upravo hrvatskog golmana ističu kao glavnog ‘krivca‘ za poraz.

"Njemački napad se u jednom trenutku izdignuo i iznova doživljavao neuspjehe zbog hrvatske zvijezde Dominika Kuzmanovića. Sjajni 22-godišnjak je pretekao Wolffa (šest parada) u prvom dijelu s osam obrana (završio je sa 36 posto). Njemačka je igrala dobru obranu, ali problem u završnici se vratio", piše Kicker u svojem izvještaju s utakmice i u nastavku dodaje:

"Na kraju prvi poraz Njemačke u Lanxess Areni u Kölnu nije mogao biti izbjegnut, između ostalog zbog dvije fantastične parade Kuzmanovića u završnici (stigao je do 48 posto obrana) čime je zasluženo bio proglašen igračem utakmice. Na kraju je Hrvatska zasluženo slavila s 30:24."

Bild je u svojem prijenosu uživo sažeo razloge poraza.

"Najveći problem je bila slabost Njemačke u završnici što je pomoglo hrvatskom vrataru Dominiku Kuzmanoviću da dođe do 22 obrane i bude izabran za igrača utakmice", piše Bild.

Kuzmanoviću je tekst posvetio i portal Rhein-neckar-loewen.de.

"Nastavlja se slika iz prošlih susreta: Njemačka dolazi do poželjnih situacija, ali prečesto neuspijeva zbog izvanrednog Kuzmanovića koji je bacio igrače Njemačke i gledatelje u očaj u rukometnoj katedrali u Kölnu."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:39