Renars Uščins

 RONNY HARTMANN Afp
POSTIGAO 10 GOLOVA

Njemački junak pozvao na oprez: ‘Protiv Hrvatske nam ovakva igra neće biti dovoljna‘

Renars Uščins smatra da Njemačka mora igrati puno bolje u subotu
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 12:26

Hrvatska je uspješno startala u kvalifikacije za Olimpijske igre koje se igraju u Hannoveru. S pobjedom 35:29 protiv Austrije naši su rukometašo došli na korak do Pariza, ali za to će im trebati još jedna pobjeda. Prvu priliku imaju u subotu od 14:30 kada igraju protiv domaćina Njemačke koja je u prvom susretu doslovno razbila Alžir (41:29).

Najbolji igrač te utakmice bio je Renārs Uščins koji je postigao 10 golova. Slavlje protiv Alžira je dalo vjetar u leđa Nijemcima, ali Uscins poziva na oprez.

- Bez obzira na našu čistu pobjedu protiv Alžira, ovo neće biti dovoljno protiv Hrvatske. U subotu moramo svih 60 minuta igrati puno bolje i ispraviti stvari koje protiv Alžira nisu dobro funkcionirale 15 do 20 minuta.

Uščins dobro poznaje dvoranu u Hannoveru je igra u tamošnjem bundesligašu, a njemačkom Bildu je i ponudio recept što treba popraviti za Hrvatsku u odnosu na utakmicu protiv Alžira.

- Prije svega moramo iskoristi sve šanse koje ćemo imati i ne dozvoliti da nas odvuku od naše igre. Moramo ostati mirni, ne igrati brzopleto i ne griješiti - kaže Uščins.

Linker
15. svibanj 2024 13:18