VLADO KOS Cropix
SELEKCIJA ZA BUDUĆNOST

Obrvan pozvao 23 igračice na okupljanje, one bi jednog dana trebale biti noseća snaga reprezentacije

Izbornikova ideja je da među njima pokuša pronaći osvježenje
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 14. svibanj 2024. 15:22

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje na kraju sezone. Na tom popisu su 23 igračice od kojih je većina mladih, odnosno onih koji bi jednog dana trebale biti noseća snaga naše ženske reprezentacije.

Izbornikova ideja je da među njima pokuša pronaći osvježenje za iznimno zahtjevne zadaće koje čekaju seniorsku reprezentaciju tijekom jeseni, ali i sljedeći olimpijski ciklus. Ideja je da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Igara u Los Angelesu 2028..

Već ove zime, hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je u skupini s Danskom, domaćinom Švicarskom i Farskim Otocima.

- Znam da je sezona bila izuzetno dugačka i naporna i da su mnoge cure umorne i jedva čekaju predah, ali kako zbog zgusnutog kalendara natjecanja nemamo mogućnosti okupljati se kroz sezonu, odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti. Dio tih igračica već ima seniorsko iskustvo poput Tene Petika, Lare Burić, Gabriele Gudelj, dio ćemo testirati i tražiti neka nova rješenja za pozicije, ali i drugačiju igru. Iskustvo nas uči kako je broj ozljeda sve veći i veći i mi nemamo pravo čekati i tražiti rješenje kada ozljeda dogodi. Moramo biti spremni. Osim toga, Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Igrama - kaže izbornik Ivica Obrvan.

Pozvane igračice: Lea Zetović (Benfica, Portugal), Petra Marinović (Dijon, Francuska), Karmela Pokopac (Bjelovar), Katja Vuković (Podravka Vegeta), Petra Frančić (Osijek), Lucija Ivanda (Dalmatinka), Lara Burić (Lokomotiva), Kala Kosovac (Zrinski), Bruna Zrnić (Fehervar, Mađarska), Elena Popović (Podravka Vegeta), Ema Balaško (Zrinski), Veronika Babara (Lokomotiva), Iva Bule (Dalmatinka), Tena Petika (Nice Cote d’Azur, Francuska), Ivana Fratnik (Lokomotiva), Ana Malec (Lokomotiva), Andrea Pavković (Hypo, Austrija), Tamara Hudoletnjak (Split 2010), Iva Zrilić (Lokomotiva), Anđela Žagar (Bekescsabai, Mađarska), Gabriela Gudelj (Zrinski), Hannah Vuljak (Podravka Vegeta) i Lara Brezenci (Ferlach, Austrija).

Linker
14. svibanj 2024 15:23