Nenad Šoštarić

 RONALD GORSIC Cropix
ŠOŠTARIĆ UOČI UZVRATA

‘Očekujemo da nam publika bude vjetar u leđa, da bude uz Hrvatsku čitavu utakmicu. A mi nikad nismo plakali‘

Hrvatske rukometašice su u Slovačkoj slavile i sada očekuju uzvrat u slavonskobrodskoj dvorani ‘Vijuš‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. travanj 2023. 12:48

Nakon napornog, gotovo cjelonoćnog puta iz Galante do Slavonskog Broda i kraćeg predaha za Uskrs, hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u srijedu u Slavonskom Brodu očekuje uzvratni susret doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2023. protiv Slovačke (srijeda 18, sati).

Hrvatske rukometašice su u Slovačkoj slavile sa 25-23 i s prednošću od dva gola dočekuju uzvrat u slavonskobrodskoj dvorani "Vijuš", koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Kraljice šoka" su oslabljene neigranjem Ivane Kapitanović, Ane Debelić i Ćamile Mićijević, međutim dobra vijest je da nema drugih ozljeda i sve naše rukometašice koje na raspolaganju ima izbornik Nenad Šoštarić, su spremne.

"Mi nikad nismo plakali zbog izostanaka. Mi niti na jednom natjecanju nismo bili kompletni. Ove cure koje su ovdje su najbolje i one će to i pokazati u srijedu," istaknuo je hrvatski izbornik Šoštarić.

Hrvatska lovi osmi nastup na svjetskim prvenstvima, ali i prvi korak ka toliko željenom cilju, a to su olimpijske kvalifikacije i eventualno nastup u Parizu 2024. godine.

"Slovačka nije došla u Hrvatsku samo tako. Pokušat će sve kako bi prošla. Analizirali smo prvu utakmicu. Čeka nas drugo poluvrijeme utakmice u kojoj moramo pobijediti. Moramo dati sve od sebe, moramo odigrati agresivnije u oba smjera. Moramo igrati kao u prvom poluvremenu slovačke utakmice. To je okosnica koju bi trebali napraviti i u srijedu," dodao je Šoštarić.

Pozvao je i navijače da bodre reprezentaciju.

"Nadamo se da to neće biti kazališna publika. Očekujemo da nam publika bude vjetar u leđa, da budu uz nas čitavu utakmicu," poručio je.

Dejana Milosavljević je u prvom susretu zabila tri gola.

"Moramo ih shvatiti ozbiljno, ne smijemo se opustiti. U prvom susretu smo imali i dobrih i loših stvari. Slovakinje su iskoristile naše trenutke nepažnje, nadam se da ćemo pogreške ispraviti u uzvratu," poručila je Milosavljević.

Hrvatska je do sada bila na sedam od 14 svjetskih prvenstava. Dva četvrtfinala (1997, 2011) najbolja su ostvarenja do sada.

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu od 29. studenog do 17. prosinca u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Linker
17. travanj 2024 08:37