Vlado Šola

 BOZO RADIC/CROPIX Cropix
NEMA POPUSTA

Okršaj legendi hrvatskog rukometa: ‘Znam da će on igrati brzo protiv nas. Zdravstveno stanje? Puno bolje‘

‘Slovenija i Crna Gora su pune vrhunskih igrača i oni će nam sigurno reći što moramo popravljati‘
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2024. 19:14

Nakon tri dana treninga u završnoj fazi priprema za EURO 2024. godine, hrvatska muška rukometna reprezentacija provjeru spremnosti za to veliko natjecanje tradicionalno ima na Croatia kupu u Poreču gdje su joj suparnici ove godine Crna Gora i Slovenija.

Prvi susret na Croatia kupu hrvatski rukometaši igraju protiv Crne Gore u četvrtak u 17.00 sati. Kao ni uvijek nije sve idealno, jer viroze koje vrebaju sa svih strana napadaju i sportaše. A čeka nas udarni završni dio priprema, čekaju nas dvije prijateljske utakmice i nakon svega Gorana Perkovca čeka izbor onih koji će istrčati u utakmici protiv Španjolske 12. siječnja u Mannheimu.

Da ne bude zabune, ponovit ćemo. Na Europskom prvenstvu može igrati 35 igrača koji su prijavljeni na širem spisku prije mjesec dana. Samo igrači sa tog spiska mogu igrati Euro, niti jedan drugi izvan njega. Koliko će Goran Perkovac igrača voditi u Njemačku, to je stvar njegove osobne procjene, jer se zna da za prvu utakmicu može prijaviti njih 16. Nagađanja oko toga su zanimljiva, ali ne toliko važna ako znamo koji su naši ključni igrači, jer ako je tim posložen na čvrstim temeljima, nikad nije ključ tko će biti onaj posljednji 16 igrači ili će ostati 17.

Sjajnu je stvar rekao Zvonimir Srna kada su ga upitali jesu li se odmorili tijekom Nove godine.

- Ne mogu reći da je to odmor, odmor je možda samo u činjenici da se imamo mogućnost ustati bez budilice taj dan. Ali, već smo navikli, drži nas želja, adrenalin, želimo da sve to što prije krene i da pokažemo koliko možemo.

Prošle godine nije vas bilo, prije dvije godine imali ste čudan Euro?

- Istina, igrao sam prvu utakmicu, pa sam dobio koronu, pa me nije bilo do zadnje dvije utakmice. Prošli smo tako kako smo prošli, svi smo željeli bolje i vjerojatno da to sada možemo popraviti.

Zdravlje?

- Sada je sve OK, zadnja loža koja me drugo mučila, a sada sam maksimalno spreman za prvenstvo.

Provjere će biti ozbiljne?

- Ja sam uvjeren da ćemo biti dobro spremni. Slovenija i Crna Gora su ozbiljni protivnici i to je ustvari dobro, jer će nam pokazati više nego lani kada protivnici nisu bili te razine. Ne kažem da je to bio ključ lani, ali mislim da je bolje imati jače protivnike. U dobroj smo formi u klubovima i sada to trebamo preslikati na reprezentaciju.

Španjolska na startu Eura, kao lani Egipat?

- Otprilike. Poučeni iskustvom od lani, opušteniji smo, nemamo pritisak kao prije Egipta lani – zaključio je Srna.

A Lovro Mihić u borbi je za dres sa dva super konkurenta Davidom Mandićem i Marinom Jelinićem. Igra jako dobro u Wisli, lani je bio nominiran za najbolje lijevo krilo Lige prvaka.

- Samo da je zdravlja, sve drugo će biti dobro. Meni je uvijek drago ponovo biti tu. Svaki od nas ima svoje prednosti i mane, a izbornik će izabrati koji će mu najviše trebati za ono što želi.

Jedna jako važna stvar po njemu…

- Igrači su nam nositelji igre u svojim klubovima i to je jako dobra stvar. Svi teže brzini, snazi i tko se bolje prilagodi u trenutku izgledat će bolje od ostalih.

Pripreme će imati zanimljiv finiš?

- Slovenija i Crna Gora su pune igrača koji igraju u jakim europskim klubovima i oni će nam sigurno reći što moramo popravljati. Moramo težiti dati sve od sebe, kvalitetu imamo, a ako bude tako kako sam rekao, doći će i rezultati – zaključio je Lovro Mihić.

Nakon Slovenije i Crne Gore ćemo sasvim sigurno više znati. Te utakmice nisu za glavu, ali su kao i sve ostale jako važne. Moramo 12. siječnja biti spremni kao da igramo finale Eura, bez ijednog ali.

image

Goran Perkovac

RONALD GORSIC Cropix

Perkovac: Šola će igrati brzo

Pred Goranom Perkovcom i njegovim stožerom su konačne odluke oko tima koji će otvoriti Euro protiv Španjolske.

- Zdravstveno stanje je već puno bolje, ali sličan problem će imati svi. Energija je pozitivna među nama i oko nas i nadam se da će tako ostati cijelo prvenstvo. Poznajući Vladu Šolu znam da će Crna Gora igrati brzo, što je dobro, jer će i ostali protiv nas biti takvi, posebno Španjolci na koje smo koncentrirani najviše u ovom trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:58