ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
SPUŠTANJE EGA

‘Pa to je Pero Metličić, ne kumica na placu! Imamo golmana najbolje momčadi Lige prvaka, a nisu ga ni nazvali‘

Zlatni olimpijac i svjetski prvak nadovezao se na oštar istup proslavljenog kapetana Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 23. siječanj 2022. 09:47

Hrvatski rukometaši oprostili su se od borbe za medalju na ovogodišnjem Euru nakon poraza od Danske 27:25. Iako je i prije susreta bilo jasno da kalkulacije za polufinale daju samo teoretsku mogućnost prolaza, poraz od Hansena i društva otklonio je svaku dvojbu.

Nakon susreta neke su kritike bile upućene izborniku Horvatu, a jedan od najglasnijih bio je legendarni hrvatski kapetan Pero Metličić. Na njegovu se pak kritiku nadovezao Božidar Jović, osvajač zlatne medalje na OI u Atlanti 1996., srebra na SP na Islandu 1995. i zlata na SP u Portugalu 2003.:

image
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

"Ja bih se samo nadovezao na komentar Pere Metličića i ostalih komentatora u studiju RTL-a. Izbornik mora znati da svi ti komentari ne dolaze od kumice na placu ili od susjeda koji šeće peseke. Svi smo mi igrali za reprezentaciju i znamo kako je biti prvi na svijetu, ali isto tako znamo kako je biti 16. u Europi. Svi su ovi komentari dobronamjerni i bilo bi suludo reći da je utakmica protiv Crne Gore bila dobra ili da tražimo nekakav alibi. Crna Gora nije u rangu Španjolske, Francuske ili Švedske. Ne želim ih uvrijediti, ali oni su ipak druga liga."

Zatim je dodao:

"Isto tako, za reprezentaciju ne mogu igrati mladi ili stari, bolji ili lošiji, ili s obzirom na to kako se tko zvao. Čudno je to da u reprezentaciji nema Marina Šege s kojim nije ni porazgovarano. To je golman Montpelliera koja je najbolja momčad Lige prvaka. Čudno je da nema Karačića koji igra u jednom Kielceu koja je druga momčad po bodovima u Ligi prvaka. Mislim da se pojedina ega moraju spustiti jer reprezentacija je svetinja. Ponavljam, mi smo osvajali medalje za ovu državu, mi smo dužni izjasniti se i naša je kritika dobronamjerna. Nitko ovdje nikoga ne smjenjuje, ali kritika se mora prihvatiti", poručio je Jović hrvatskom izborniku.

Linker
19. travanj 2024 12:22