Screenshot: RTL
METLIČIĆ OPRAO IZBORNIKA

‘Sad smo zadovoljni, a idemo kući! Pa ono je bilo nedopustivo! Ti si tu da se baviš s momčadi, a ne pričama‘

‘Pa gledajte, nitko od nas ovdje u studiju ne želi loše hrvatskoj reprezentaciji‘.
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2022. 22:36

Vatreno je bilo na lini Budempešta - Zagreb nakon poraza Hrvatske protiv Danske (27:25) i oproštaja od polufinala Europskog prvenstva.

Prvo je izbornik Hrvoje Horvat, još onako vruć nakon okršaja, poslao oštru poruku kritičarima.

"Začepili smo usta onima koji su tvrdili da se ne borimo. Danas su mogli vidjeti kako to izgleda borbenije i čvršće...', izjavio je vidno uznemireni izbornik u kamere RTL-a.

Uskoro je dobio odgovor od legendi hrvatskog rukometa koji za RTL komentiraju prvenstvo.

image

Izbornik Hrvoje Horvat

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Najoštriji je bio sukomentator Pero Metličić, koji se direktno obratio izborniku.

"Izbornik je tu da se bavi s momčadi, i svima njima bi bilo bolje da se bave momčadima, a manje time tko što govori. Ti odgovaraš za nešto i s time se boriš. Ako ne možeš to biti, onda odeš! Te priče da mi sad pričamo o tome... OK, nisu svi imali toliko zaraženih kao mi, ali mi ne pričamo o lošoj kvaliteti naše ekipe protiv Crne Gore. Mi pričamo o tome da se igrači nisu borili. I onda ti dođeš protiv Danske, odigraš dobro i izgubiš. I sad smo zadovoljni jer smo bili super protiv Danske i šta smo gdje jesmo, i sad idemo kući", objasnio je Pero i nastavio kanonadu:

"Znači nama je najvažnija bila utakmica protiv Crne gore. A ono je bilo nedopustivo! Onakav pristup! Znači mi smo se pripremali za Hansena, a za Vujovića nismo? Pa gledajte, nitko od nas ovdje u studiju ne želi loše hrvatskoj reprezentaciji. To što smi mi pričali ovdje su činjenice. Čovjek koji ma neku odgovornost to mora prihvatiti. I mi se ovdje isto patimo. Teško nam je svima. Nije sad uopće bio trenuitak da se priča o tome, jer mi nismo ovdje ništa loše rekli ni nikoga vrijeđali. Ali ok, svatko traži opravdanje za sebe", zaključio je Metličić.

I Drago Vuković je objasnio kritike nakon Crne Gore.

"Danas je govor tijela bio drukčiji nego protiv Crne Gore. Kad ti vidiš kako danas klupa skače, kako igrači skaču... Znam da je naša sveukupna situacija bila kaotična, ali to najveći alibi koji izbornik reprezentacije može imati. Pa imaju i druge reprezuentacije problema. Za ovo danas - dečki svaka čast, Danska je cijelu utakmicu igrala sa sedam igrača. Ali sad raspravljati... Treba znati prihvatit kritiku".

Linker
25. travanj 2024 23:27