Ana Debelić

 Jure Erzen/kolektiff
POJAČANJE ZA EP

Sjajna vijest za Hrvatsku, vraća se Ana Debelić, priključene i dvije mlade nade

Hrvatice će sparirati sa Slovenkama i to na zajedničkom treningu i u utakmici zatvorenog tipa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 14:19

Poznat je popis izbornika hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivice Obrvana za ‘Team Week‘ koji će se održati od 23. do 29. rujna u Prelogu.

- Proći ćemo neke stvari u obrani i napadu sada i na okupljanju u listopadu kako bismo se što bolje pripremili za Europsko prvenstvo jer uoči samog turnira neće biti previše vremena za pripreme - rekao je Obrvan.

Hrvatice će sparirati sa Slovenkama i to na zajedničkom treningu i u utakmici zatvorenog tipa koji će se u Prelogu održati 27. i 28. rujna.

Što se tiče odabira igračica, nema prevelikih promjena u odnosu na posljednje kvalifikacijske utakmice s Grčkom i BiH. Bez poziva su ostale Larissa Kalaus i Katarina Pavlović, a opet je u reprezentaciji Lea Franušić koja je ljetos Podravku zamijenila rumunjskim Iasijem.

Nakon porodiljnog dopusta vratila se i Ana Debelić koja je počela igrati u punoj minutaži za Vipers te bi mogla predstavljati veliku snagu reprezentacije na Europskom prvenstvu krajem godine.

Pozvane su i dvije mlade nade koje su odigrale odlično na Svjetskom prvenstvu za igračice do 18 godina. To su lijeva vanjska Ivana Fratnik te kružna napadačica Veronika Babara iz Lokomotive.

- To im je nagrada, da malo osjete atmosferu kao igračice koje predstavljaju budućnost našeg ženskog rukometa. Dakako, ima ih još, ali nismo ih mogli pozvati sve - objasnio je izbornik Obrvan.

Promjene su i u stručnom vodstvu. Novi trener vratarki je Mario Posarić iz Podravke koji je u klubu i reprezentaciji zamijenio Matiju Bilušića. Iz izabrane vrste se iz privatnih razloga povukla Ljerka Vresk, pa je nova tehnička menadžerica Lidija Horvat.

Popis za okupljanje u rujnu:

VRATARKE: Tea Pijević (Gloria Buzau), Lucija Bešen (Podravka Vegeta), Ivana Kapitanović (Gloria Bistrita).

LIJEVA KRILA: Andrea Šimara (Podravka Vegeta), Paula Posavec (Zrinski Čakovec).

DESNA KRILA: Josipa Mamić (Podravka Vegeta), Lara Burić (Lokomotiva Zagreb).

LIJEVE VANJSKE: Kristina Prkačin (Podravka Vegeta), Ćamila Mičijević (Craiova), Ivana Fratnik (Lokomotiva Zagreb).

SREDNJE VANJSKE: Dejana Milosavljević (Dunarea Braila), Ana Malec (Lokomotiva Zagreb), Valentina Blažević (Craiova), Stela Posavec (Funfloor Lublin).

DESNE VANJSKE: Klara Birtić (Podravka Vegeta), Lea Franušić (Iasi 2020).

PIVOTKINJE: Katarina Ježić (Dunarea Braila), Sara Šenvald (Podravka Vegeta), Ana Debelić (Vipers Kristiansand), Mia Brkić (Podravka Vegeta), Veronika Babara (Lokomotiva Zagreb).

STRUČNO VODSTVO: Ivica Obrvan (izbornik), Antonio Pranjić (trener), Mario Posarić (trener vratarki), Pero Kuterovac (kondicijski trener), Vesna Hodić, Andrej Matejčić (fizioterapeuti), Joško Bilandžić (liječnik), Lidija Horvat (tehnička menadžerica), Ivica Udovičić (direktor nacionalnih selekcija).

Linker
05. rujan 2024 10:36