GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MANDIĆ NAKON NEXEA

‘Što je previše je previše, pa nismo mi slučajno tu! Dosta je bilo tih njihovih provokacija i podcjenjivanja‘

Zagreb je pobijedio devet razlike i uopće nije slavio nakon velike pobjede protiv Nexea
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. svibanj 2022. 13:34

Bilo je dosta neizvjesnosti, jer Zagreb od Lige prvaka nije odigrao jaku utakmicu i nije imao točnu predstavu o trenutnim mogućnostima, a mnogi igrači tek su od prošlog tjedna u punom pogonu i tek love zamah za kraj sezone. Jedan od njih je David Mandić koji je i bez postignutog gola odigrao odličnu utakmicu i Predraga Vejina spremio u 'mali džep'. Nje bilo ni traga poznatom Vejinovom veslanju protivnika, uspio je tek dva puta opaliti, ali samo do Dine Slavića koji je na golu bio bolji od Nexeovigh vratara koji su bili dobri, ali ovaj puta ne spremni za čuda kao nedavno u Danskoj.

Manda se nakon visoke pobjede prvo osvrnuo na igru Zagreba, makar je bilo jasno da ljutnja koju nosi izašla iz okvira.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, obranu na razini Lige prvaka i to je bio ključ naše velike pobjede i zaslužene, što Našičani uporno izbjegavaju priznati. Da smo igrali savršeno – nismo, to se najbolje vidjelo po napadu u kojem je bilo dosta nesigurnosti, no sve to ne čudi jer smo u punom sastavu na treningu tek četiri dana. Bilo je puno problema s ozljedama, mučila je i mene, imao sam i nekih svojih problema, ali sada je sve OK i mislim da će naša forma samo rasti kako dolaze sljedeće utakmice. Nismo slavili, jer posao je tek počeo i namjeravamo ga napraviti do kraja kako treba ne osvrćući se na provokacije i podmetanja koje nam upućuju putem medija. A što je previše je previše. Pa nismo mi slučajno tu, niti smo slučajni prolaznici. Mi smo od Nexe u svakom i igračkom i klupskom segmentu bolji i to je svakome tko se imalo razumije u rukomet vrlo jasno. Nitko neće obezvređivati naš uspjeh.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Pa je nastavio…

- S kojim pravom, pitam vas. Tu su igrači koji imaju svjetske i europske medalje, brojne klupske naslove najjačih liga, pa naslove prvaka Europe, koji su toliko toga dali hrvatskom rukometu. I dosta je više da nas se provocira putem medija na načine koji ne odgovaraju istini, zato što to njima ne paše. Sve ima svoje granice.

Kriterij suđenja je prva stvar?

- Pa bolje bi i iskrenije bilo da analiziraju kako im se sudilo u Europi, nego da prozivaju nas. Misle da mi to ne vidimo, koliko god je rezultat dobar za HR rukomet na čemu čestitamo. Što bismo mi trebali, igrati kako njima odgovara. Mislite li da nas netko pita od Kiela, Montpelliera ili Aalboga kako nam odgovara da igramo.

Samo usput rečeno, isti sudački par vodio je i susret u Našicaam kada je Zagreb poražen bez ijednog prigovora nakon 17 godina.

Bila je velika borba s Vejinom?

- I to isto… Je, bila je borba, ali da ne bude zabune, čuvao sam u životu i puno bolje igrače nego Vejin, pa nisu plakali i davali su golove. U Ligi prvaka Sandell, Reinkind, Weinhold, Bos, Morales, Mathe… samo ove sezone. Dobro je bilo, ali mislim da može i bolje i da će se to i dogoditi u utakmicama koje slijede, jer rekao sam u posljednje vrijeme je bilo dosta problema i s ozljedom i privatnih, tako da i meni treba malo vremena. Sukob s Melićem? Ma ništa, sve je OK, u žaru borbe.

Još jedna stvar ga je posebno zasmetala.

- Njihovi navijači skandiraju 'Metković, Metković', a Obrvan i Čupić koji su bili dio tog Metkovića se zgražaju i pitaju kakve to veze ima s nama i Nexeom. Nisu to zaslužili i ne mogu shvatiti klub koji je takvo nešto u stanju podržati, a ne osuditi. To najviše govori o njima.

Ljutiti se?

- Ne znam jesam li ljut ili razočaran, jer i ja sam sportaš i dobro razumijem sport koji igram i o čemu se tu radi. Naravno da nas to neće izbaciti iz takta, nego će nam biti još veći motiv da pokažemo ono što treba.

Slijedi Kup, pa nastavak prvenstvenog doigravanja?

- Naravno, popuno smo koncentrirani na to. Bit ćemo spremni za svaki sljedeći susret, a prvi sljedeći očekujemo u finalu Kupa u Poreču. Borba tek slijedi, Nexe je dobar protivnik i dajemo mu puni respekt bez obzira na sve. Mislim da nije bilo tako teško reći da smo zasluženo pobijedili u Zagrebu, kao što smo mi rekli da smo zasluženo izgubili u Našicama. Ali, dobro, ako netko misli drugačije nakon devet razlike, nakon toga što smo vodili 10, mi tu ništa ne možemo – zaključio je direktni i razočarani postupcima Našičana David Mandić.

Zagreb se vraća treninzima, u ponedjeljak će potpisati novi veliki sponzorski ugovor uz postojeći s PPD-om i polako razmišlja o idućoj sezoni nadajući se da će i dogodine nastupiti u Ligi prvaka. Za to još dvaput treba pobijediti Nexe. A dupla kruna je naravno kao i uvijek želja i cilj.

Linker
19. travanj 2024 22:21