STANKO GRUDEN/KOLEKTIFF
‘KRALJICE ŠOKA‘

Tko su cure koje su očarale Hrvatsku: Dva para blizanki, ženski Rambo, klapska pjevačica, psihologice...

Otkad je ušao u svoj treći mandat, Šoštarić je bio uvjeren da njihovo vrijeme neumitno dolazi
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 12. prosinac 2020. 12:21

Šesnaest hrvatskih djevojaka "maršira" Danskom, prvi su hit prvenstva. Svi su rezultati u skladu s papirnatim najavama, samo Hrvatice iskaču. Kad se samo sjetimo koliko se izbornik Šoštarić mučio s krpanjem rostera kad su zbog ozljeda otpale Kapitanović i Dežić, kad je korona izbacila šest Podravkinih prvotimki? Da su u igri ostale Karlovčan, Zadravec, Milošević, Milosavljević, Franušić (i Ećimović iz pričuve), ekipa bi izgledala puno drugačije. Bi li bila jednako uspješna - ne treba se zamarati, najvažnije je da su Hrvatice sada na tragu onoga čime nas uvijek "časte" njihovi kolege rukometaši.

Šoštarićeva vizija

Da, djevojke briljiraju, a nitko to nije mogao niti zamisliti uoči puta u Dansku. Bez obzira na to kako se nastavi na EP-u, jedno je sigurno, ove djevojke više neće biti anonimke, one su trenutačno tema broj jedan u sportskoj Hrvatskoj, a na većinu njih obratit će pozornost brojni skauti.

image
DFGH GHJFGHJ
JL

image
JL

Nitko uoči puta na EP nije imao velika očekivanja, nije to teško priznati niti potpisniku ovih redova, jedna pobjeda (protiv Srbije) te plasman u drugi krug bio je maksimum očekivanja. O tome da će njegove cure s puno jačim suparnicama doslovno "prebrisati parket" Sydbank Arene sanjao je samo Šoštarić. Vjerojatno i djevojke. Otkad je ušao u svoj treći "mandat" na klupi reprezentacije 2017., Šoštarić je bio uvjeren da njihovo vrijeme neumitno dolazi.

image
Nenad Šoštarić
CLAUS FISKER

"Trubio" je to stalno ponavljajući da ima samo jednu želju - da mu se da dovoljno vremena. Tražio je strpljenje odgovornih u HRS-u, obećavajući povratak na veliku scenu. I bio je u pravu - došlo je njihovo vrijeme nakon dva posljednja mjesta na EP-ima i propuštanja svih SP-a nakon Brazila 2011. Da, samo je Šoštarić ponavljao da stvara novu generaciju nakon što je na početku mandata ostao bez svih iskusnih igračica, uključujući godinama nezamjenjivu Andreu Penezić. No, Šoštarić, jednako kao i njegove djevojke - ne pripisuje ništa samo sebi te je u zahvali istaknuo cijeli stožer iz Danske: pomoćnicu Snježanu Petiku, trenera vratarki Matiju Bilušića, fizioterapeute Vesnu Hodić i Gorana Krušelja, liječnika Domagoja Gajskog, tehničku menadžericu Ljerku Vresk, direktora Ivicu Udovičića, glasnogovornika Ivicu Maraša.

Novo lice

Za nadati se je da će se isto odnositi i na Dejanu Milosavljević, koju je izbornik pozvao u Dansku kao pojačanje Larissi Kalaus na poziciji desnog vanjskog. Prođe li sve procedure u vezi korone, ona će od nedjelje biti u postavi reprezentacije.

Linker
26. travanj 2024 08:00