Screenshot: Facebook
PREKID TRAJAO 20 MINUTA

TRENUTAK KADA JE NASTAO MUK U DVORANI! HRVATSKI REPREZENTATIVAC KOJI JE PRETRPIO STRAVIČNU OZLJEDU 'Dobro sam, vratit ću se, nije mi prvi put!'

DOMAGOJ PAVLOVIĆ Hrvatski reprezentativac u njemačkom Melsungenu pretrpio otvoreni prijelom potkoljenice u prvom napadu u utakmici protiv Duvnjakova Kiela čime je nastavljen niz pehova rukometaša iz Ivanića
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. studeni 2018. 09:23

Taj dečko stvarno ima neviđeni peh. Domagoj Pavlović u utorak je u četvrtfinalu Kupa Njemačke u Kielu slomio nogu. U prvom napadu svoje momčadi krenuo je s lijevog vanjskog na sredinu, uletio između Duvnjaka i Weinholda, skočio, krivo doskočio i pod velikim pritiskom noga nije izdržala. Ostao je ležati.

Duvnjak se odmah uhvatio za glavu, krenuo na jednu, Weinhold na drugu stranu, svjesni da to neće biti dobro. Ubrzo su svi bili u terenu, došla je pomoć, prekid je trajao 20 minuta nakon čega su na mobilnim kolicima Pavlovića odveli s terena u bolnicu gdje je sljedeće jutro operiran.

Nakon operacije došla je poruka.

- Dobro je, došao sam u sobu nakon operacije.

Za više od toga nije bilo snage, razumljivo.

A tog jutra dok su čekali utakmicu u Kielu, ni ne sluteći da bi se novi veliki peh mogao dogoditi, pričali smo o njegovoj prvoj bundesligaškoj sezoni koja je prolazila više nego dobro. Dobro raspoložen nadao se da bi mogli iznenaditi velikog favorita, ali iste večeri baš sve se promijenilo.

Navikao sam na Marića

Na konstataciju “grdo ste prošli u Kielu”, oko pola jedanaest je došla poruka.

- Pukla mi noga!

Za ne vjerovati doista. A evo što je jutro prije govorio:

- Liga je čvrsta, nije lako igrati, ali ide to sve bolje. Na početku je bilo malo teško, jer puno smo ozljeda imali i sve to nas je razbilo na startu sezone. Ali sada smo se nekako našli u igri, imamo pet pobjeda za redom, ambicije su skočile, ali tu u Njemačkoj ne možeš ništa planirati, jer iz dana u dan se situacija mijenja.

Melsungen ima svoj plan?

- Nije jako naporan, jer ne igramo ove sezona Europu, ali je želja da joj se vratimo. Nekako mislim da bismo s petim mjestom kojem težimo mogli čekati europsku priliku. Uz Kiel, Flensburg, Löwen, Magdeburg to je mislim realna stvar.

View this post on Instagram

WIR SIND IMMER NOCH FASSUNGSLOS! Das Spiel wird überschattet durch die schwere Aussenknöchelfraktur Verletzung von Domagoj Pavlovic... . LIEBER #DOMBA❤! WIR wünschen dir ganz viel KRAFT! #WIRfürDOMBA ____________ ++Liebe Fans, das Ergebnis spielt heute für uns absolut KEINE ROLLE! +++Domba ist mittlerweile im KRANKENHAUS angekommen und wird bestmöglich versorgt. An seiner Seite ist Geschäftsführer Axel Geerken. ++++ DIAGNOSE: Aussenknöchelfraktur. _ _ _ ♂Einlass: 17:30Uhr LIVETICKER BEI UNS Anpfiff: 19:00 Uhr THW Kiel Sparkassen Arena | Kiel _________________________ ©MT2018 @alibekkaesler _ #wirsindmt #DHBPokal #dkbhbl #EslebederSport @dkbhbl @salminghandball @dhb_teams #kassel #melsungen #sport #team @mttrommler #FANS❤ #handball #bundesliga #nordhessen

A post shared by MT Melsungen (@mtmelsungen) on

Spomenuli ste težak početak?

- Je izgubili smo od Magdeburga doma, pa u Mindenu, pa 17 razlike u Kielu u ligi, što nas je potreslo. Ali, rekao sam svojima da sam gubio i 22 razlike u Barceloni, pa da smo preživjeli. Tako je bilo i sada. Rastemo, sve smo bolji.

Kakav je status i Melsungenu?

- Trener Heiko Grimm je napravio koncept. Bio sam na početku srednji, ali s ozljedama lijevih sam promijenio poziciju. Posebno nam nedostaje Kühn koji će nedostajati i Njemačkoj na SP u siječnju. No, dobro, snašao sam se. Ima minuta, mjesta, nije ni prenaporno.

Kad ste vi i Marić top, Melsungen ne gubi?

- Pa, dobro se slažemo, navikli smo igrati zajedno i to se vidi, to je mislim naša kvaliteta.

Nije vas bilo zadnji puta u dresu reprezentacije za susrete s Švicarskom i Belgijom. Dogovor ili...

Takav potencijal, ali...

- Ne, odluka izbornika. Poštujem svaku, tu sam kada treba. To je i logično, jer zna se tko odgovara za rezultat.

Kažu da se niste rastali dobro sa Zagrebom?

- Ma to nema veze, sve je u najboljem redu. I ja sam to vidio, ali sve je korektno, sve OK. Ostali smo u dobrim odnosima i tako će i biti.

Kako vam se čine ove sezone?

- Pa dobro, bore se. Šteta da nisu dobili Nantes, jer svaki bod je vrlo važan. Mislim ad su i u Celju morali bolje reagirati, ali sama činjenica da su dobili Flensburg a ja dobro znam što to znači, govori da ta momčad vrijedi. Bodovi bi im puno značili, trebali bi dobiti Motor, pa još Skjern. To mogu. Za Flensburg ne mogu reći da će se ponoviti, makar su pokazali drugačije.

I onda je otišao na dnevni odmor, pa na utakmicu koja je završila kako je završila. Valjda će i njemu jednom svanuti. Takav potencijal, takve mogućnosti, a toliko teških ozljeda.

Šteta, šteta, nema druge riječi za sve to.

Linker
04. svibanj 2024 07:28