Ilustracija
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
FIJASKO ZA KRAJ

U dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta prvakinje Hrvatske izgubile 18 razlike i ispale iz Europe

Ukupnih -27 odražava razliku u kvaliteti dva kluba, Rostov je jedna od najboljih europskih ekipa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. ožujak 2021. 16:42

Nije to baš bio lijep oproštaj od europske sezone, no s obzirom na okolnosti teško je bilo očekivati drugačiji scenarij. Podravka Vegeta poražena je u Rostovu 42:24 u uzvratu osmine finala Lige prvakinja, ostala je na -18 nakon što je u prvom susretu na domaćem terenu izgubila 20:29.

Ukupnih -27 odražava veliku razliku u kvaliteti ova dva kluba; Rostov je ruski prvak i jedna od najboljih europskih ekipa, legitimni kandidat za naslov u Ligi prvakinja, dok je Podravka u skupini elitnog natjecanja bila posljednja te je u eliminacijsku fazu prošla tek zahvaljujući administrativnoj odluci EHF-a.

Koprivničanke su i u Rusiji bile bez Labrine Tsakalou, a u utakmicu su ušle vrlo slabo te je trener Antonio Pranjić već u 5. minuti morao zvati time-out. Obrana nije bila prava, Rostov je lagano pronalazio pukotine i do poluvremena zabio čak 24 gola. Per Johansson je rotirao, dao je priliku svim igračicama i s uvjerljivom pobjedom potvrdio prolaz u četvrtfinale.

A igralo se pred više od dvije i pol tisuće ljudi, očito je rusko cjepivo obavilo svoju ulogu u normalizaciji života u Rostovu.

- Djevojke su pred rasprodanom dvoranom svim našim navijačima željele pokazati da mogu igrati jako dobar rukomet. Odlučili smo da ćemo trčati u kontru do kraja, svih 60 minuta – rekao je Johansson.

Rostov je protiv Podravke upisao rekordnu pobjedu u Ligi prvakinja, po prvi put je postigao više od 40 pogodaka i na kraju slavio s +18. Dosad im je rekord bio 38:21 protiv Fleuryja 2015. godine. Podravka je pak izjednačila najteži ovosezonski poraz (15:33 protiv Györa na domaćem terenu) i sad joj preostaje posvetiti se domaćim natjecanjima, odnosno pripremi za sljedeću sezonu.

- Čestitke Rostovu na vrlo dobroj utakmici. Žao nam je što ovaj put nismo odigrali dobro kao u Koprivnici. Napravili smo previše tehničkih pogrešaka u napadu i suparnik nas je svaki put kažnjavao svojim kontrama i brzom igrom. Na taj način primili smo puno golova. Nemam previše riječi nakon ovakve utakmice, Rostovu želim puno sreće i uspjeha u nastavku Lige prvakinja – izjavio je Podravkin trener Antonio Pranjić.

ROSTOV - PODRAVKA VEGETA 42:24 (24:11)

ROSTOV – Palača sportova 'Rostov Don'. Gledatelja 2.625. Sutkinje: Vanja Antić i Jelena Jakovljević (Srbija). Delegat: Viktor Poladenko (Rusija).

ROSTOV: Gabisova (5), Tkačeva (1+1), Kalinjina (3+1); Managarova 5, Sen 4, Vjakireva 3, Lagerquist 1, Bobrovnikova 5, Makejeva 4, Smirnova, Krpež-Šlezak 9(5), Sobkalo, Tazenova 6(2), Zaadi 2, Kuznjecova 3, Boršenko. TRENER: Per Johansson.

PODRAVKA VEGETA: Ećimović (5), Dumanska (2); Zadravec 1, Turk 2, Beganović 2, Karlovčan, Popović 1, Jandrašić 2(1), Džono, Milosavljević 7(4), Mrđen 1, Mugoša 2, Franušić 3, Buljan 1, Carlos 2. TRENER: Antonio Pranjić.

SEDMERCI: Rostov 7(7), Podravka Vegeta 7(6). ISKLJUČENJA: Rostov 8 min. (Boršenko 2+2, Sen, Makejeva), Podravka Vegeta 6 min. (Popović, Jandrašić, Milosavljević). IGRAČICA UTAKMICE: Katarina Krpež-Šlezak.

Linker
03. svibanj 2024 09:00