Rukometašice Crne Gore

 Screenshot
BIJES U SUSJEDSTVU

Video iz autobusa izazvao šok u Srbiji: ‘Pa one slave uz pjesmu ustaške ikone; Skandal na Europskom prvenstvu!‘

‘Poslije ovoga su svakako smanjile broj navijača u Srbiji, a izazvale su bijes i u svojoj domovini‘
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2022. 20:10

Rukometašice Crne Gore u srijedu su izborile polufinale Europskog prvenstva tjesnom 35:34 pobjedom nad Rumunjskom, a nakon utakmice ponajbolja njihova rukometašica Jovanka Radičević objavila je video snimku koja je izazvala teške kritike u srpskim medijima.

Naime, na snimci se čuje da Crnogorke slave veliki uspjeh uz pjesmu ‘Sude mi‘ hrvatskih izvođača Marka Perkovića Thompsona i Miroslava Škore, što se najmanje svidjelo našim istočnim susjedima. Brzo su uslijedili tekstovi srpskih medija sa žustrim kritikama prema rukometašicama Crne Gore.

"Crnogorke su pobjedu proslavile pjesmom hrvatskog kantautora Thompsona, on je poznat mržnji prema Srbima i propagiranjem ustaške ideologije", napisao je Sportal, a slično je reagirao i Kurir:

"Plasman u polufinale proslavile su pjesmom ustaške ikone (...). Čast i bruka žive dovijeka", dijelovi su njihovog teksta posvećenog ovom događaju.

VIDEO IZ AUTOBUSA POGLEDAJTE OVDJE

Srpski mediji vjeruju da su Crnogorke izgubile velik broj navijača iz susjedstva.

"Poslije ovoga su svakako smanjile broj navijača u Srbiji, a izazvale su bijes i u svojoj domovini. Ipak, u Srbiji se brzo zaboravlja, pa će mnogi u polufinalu biti uz Jovanku Radičević (koja je snimala ovo) i uz izbornicu Nišiljku Bojanu Popović (djevojački Petrović", stoji na portalu Srbija danas.

"Hrvati svoje trijumve slave uz numeru Thompsona i Škore, pa se za njih dvojicu može reći da su najpoznatiji nacionalistički muzičari u Hrvatskoj

"Oni svoje trijumfe proslavljaju uz numere Marka Perkovića Tompsona i Miroslava Škora, pa se za njih dvojicu može reći da najpoznatiji nacionalistički muzičari u Hrvatskoj", piše srpski portal Mondo.

NASLOVI SRPSKIH MEDIJA

Sportal: "BRUKA I SRAMOTA Crnogorske rukometašice slavile uz ustašku pjesmu! Thompson ‘grmi‘, one u transu"

Mondo: "SKANDAL CRNOGORKI NA EUROPSKOM PRVENSTVU! Velika pobjeda, pa stihovi ‘ustaške himne‘ - cijeli autobus pjeva!

Kurir: "ČAST I BRUKA ŽIVE DOVIJEKA, CRNOGORSKE RUKOMETAŠICE SLAVILE UZ USTAŠKE PJESME: U autobusu grmili Thompsonovi stihovi!

Linker
19. veljača 2024 08:55