Vrijeme je isteklo, lopta je u ruci
 SCREENSHOT Screenshot
SVE JE JASNO

Video: Snimka otkriva što se točno dogodilo u zadnjoj sekundi, Francuz objasnio zašto Hrvati ne idu na OI

"Usporili smo, smanjili intenzitet u obrani, a Portugalci su igrali sa srcem, znamo za koga‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2021. 08:24

Što se sve dogodilo u te posljednje četiri minute, hrvatski će rukometaši vidjeti tek naknadno u snimci, ako već nisu.

Ono najzanimljivije, kada se sve teorije urote o francuskom opuštenom pristupu u finišu stave sa strane, je taj zadnji gol Francuza za izjednačenje. Da je bio priznat, donio bi Hrvatskoj plasman na Olimpijske igre.

Međutim, usporena snimka pokazuje da je u trenutku isteka regularnog vremena, Valentin Porte još uvijek imao loptu u - ruci. Dakle, nije ju ispustio na vrijeme, a lopta ulazi u mrežu uz zvuk sirene.

Podsjetimo, Francuzi su još četiri minute prije kraja vodili sa 28:25, ali su Portugalci završnom serijom 4:0 izborili prvi, povijesni plasman na olimpijski turnir. Gol za pobjedu Portugala je zabio Silva 6 sekundi prije kraja, a u brzom kontranapadu Francuzi su odgovorili pogotkom koji nije priznat jer je isteklo regularno vrijeme.

No, ipak ne dovoljno brzo, što možete pogledati OVDJE.

Čini se da gol opravdano nije priznat i barem što se tiče te situacije, Hrvatska nema za čime žaliti. Posebna je priča ispuštena velika prednost Hrvatske od 5 golova protiv Francuske još u prvoj utakmici koja je, pokazalo se nakon završenog turnira u Montpellieru, bila presudna.

"U zadnje četiri minute Portugalci su zabili četiri gola, nisu primili niti jedan. U zadnjem portugalskom napadu Rui Silva ukrao je loptu Richardsonu osam sekundi prije kraja i zabio za 29:28. I bacio Hrvate u ponor. Valentin Porte odmah je zakucao loptu u mrežu na suprotnoj strani, ali gol nisu priznali, sirena se oglasila prije nego što je lošta prešla crtu", piše L'Equipe.

Hrvatska je nakon 21 godine ostala bez plasmana na Olimpijske igre, u Tokio idu Francuska i Portugal, a ludi rasplet objasnio je za francuske medije Nedim Remili. Kako je Francuska prosula čak 6 golova prednosti, a Hrvatska ostala bez Igara?

"Teško mi je opisati kako se sada osjećam.Idemo u Tokio, ali osjećam ipak i malo razočaranje zbog ove zadnje utakmice", rekao je Remili pa objasnio zašto je Francuska ispustila ogromnu prednost.

"Usporili smo, smanjili intenzitet u obrani, a Portugalci su igrali sa srcem, znamo zašto i za koga. Ništa, sad idemo u Tokio po medalju".

Linker
20. travanj 2024 11:19