PPD Zagreb
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
FINALE SEHA LIGE

ZAGREB PROTIV EUROPSKOG PRVAKA LOVI NASLOV U SEHA LIGI 'Morat ćemo biti na 200 posto, ali ako dobijemo Vardar, možda nas vrate i u Ligu prvaka'

LEON ŠUŠNJA Sa 24 godine još je dovoljno mlad, odličan u svakoj varijanti obrane, sve bolji i efikasniji u napadu, a protiv Celja je imao jednu od ključnih rola u pobjedi zagrebaša
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. travanj 2018. 13:59

Ove godine konačno se može reći da je Leon Šušnja postao jedan od nositelja igre zagrebaša. Sa 24 godine još je dovoljno mlad, puno toga može nositi na leđima. Odličan u svakoj varijanti obrane, sve bolji i efikasniji u napadu, protiv Celja je imao jednu od ključnih rola u pobjedi zagrebaša.

Kako pobijediti Vardar?

- Teško, ali recimo, kao prije pet godina. Nama paše kada smo autsajderi, bez pritiska igramo bolje, što se pokazalo puno puta. Motiv je velik, Vardar je prvak Europe, dvorana će biti puna, navijači, sve što igrač može poželjeti. A ako pobijedimo Vardar, što onda reći kakvi smo mi kada su oni prvaci Europe? Možda nas vrate i u Ligu prvaka ako se to dogodi - duhovito će snažni i visoki pivot zagrebaša.

Ništa bez rizika

No, svima je jasno da će to biti jako teško.

- A što reći, to mora biti najbolja utakmica sezone, bez pogreške u obrani, a u napadu što manje, to bolje. Teško je tako, no, to je jedini način za dobiti takav Vardar. Ne da trebamo biti na sto, nego na 200 posto.

Zagreb, 090317.
Arena Zagreb.
Utakmica 14. kola skupine B rukometne Lige prvaka,
RK PPD Zagreb - RK Celje Pivovarna Lasko.
Na fotografiji: Tin Kontrec, Zlatko Horvat.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Što je najveća opasnost?

- A sve, što nije? Njihova obrana u prvom redu. Mi smo Celje čekali našom obranom, sada će oni čekati nas. Imaju strašnu obranu, o Šterbiku da ne trošimo riječi. Morat ćemo dati više prostora vanjskim igračima, biti puno brži nego protiv Celja. To je rizik, ali drukčije ne ide.

Treba se hrvati s divovima poput Moraesa, Stoilova i Marsenića?

- To je iznimno teško jer su fizički stvarno zvijeri i to jako troši pa ćemo na tom planu morati puno više vrtjeti nego što je bio slučaj dosad. No, zato je Vardar to što jest.

Šušnja ove sezone nikad bolji?

- Bilo je dosta oscilacija, a ove sezone prilika je bila bolja i to želim iskoristi na najbolji način. Sa 24 godine ja nisam nezadovoljan. Možda su neke stvari trebale biti brže u toj priči, ali bilo je i nekih sitnih ozljeda koje su me usporile u svemu. No, sada je sve kako treba.

Više ne žurim sa šutom

Nekad se prebrzo umorite?

- Dajem sve od sebe, to umara. I kada osjetim da nisam pravi, da sam na 60 posto, onda nekako vidim da oni koji čekaju na 100 posto, zaslužuju priliku jer mi smo kolektivni sport i moramo biti maksimalni u svakom trenutku. No, nekad treba pregristi i ići dalje i to je faza na koju se privikavam.

I napad je ove sezone bolji?

- Jest, radio sam dosta, slušao savjete suigrača. Sada ne žurim sa šutom, pričekam, pogledam i to je to.

Ima i specijalni dodatak za Vardar?

- Zlaja na Borozana u obrani i na desnom vanjskom, to bi bilo... Šalim se, naravno, ali ne šalim se kada kažem da će nam danas trebati svih 16 igrača u top-formi da bismo uspjeli. Morat ćemo puno zatvarati, dobro trčati nazad. Protiv takve momčadi ne možeš sve zatvoriti, ali važno je da stisnemo sredinu, pa ako treba pucati, neka puca na krilima.

I zaključno?

- Na kraju ovakve sezone ovo finale za nas je nešto što smo sanjali i ne mislimo se predati lako. Nadam se da ćemo namučiti Vardar.

Nadamo se barem da će se Vardar oznojiti više nego protiv Meškova. A što će biti, bit će. Zagreb mora za uspjeh napraviti u pravom smislu riječi - čudo. U subotu su bili raspoloženi i, što je najvažnije, bez posljedica od utakmice s Celjem. Danas na Vardar idu sa 200 posto...

Linker
01. svibanj 2024 15:43