ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagreb u ‘derbiju začelja‘ protiv velikana traži bijeg iz krize, Cindrić briljira s mađarskim gigantom

Da će Magdeburg u sljedećem kolu sa Zagrebom igrati derbi začelja skupine, to baš nitko nije očekivao
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. listopad 2024. 14:49

Vrlo zanimljivo 6 kolo Lige prvaka. Nažalost za nas još jednom bez bodova, jer Zagreb je u izjednačenom susretu ipak poražen u Nantesu. No, ostalo što se dogodilo u skupini nije bilo na istoj razini očekivanja. Da će Magdeburg nakon šest utakmica biti pretposljednji na tablici, da će u šest utakmica imati samo jednu pobjedu, da će u sljedećem kolu sa Zagrebom igrati derbi začelja skupine, to baš nitko nije očekivao.

No, očito Magdeburg nije dobar kao ranije, makar je izrazito jaka momčad. U Barceloni su lagano izgubili 6 golova razlike, bez Felixa Claara definitivno nisu dobri kao s njim, makar se ne može reći da jedan takav igra nedostaje u takvom rosteru kakav ima Bennet Wiegert.

- Imamo puno problema, ne možemo naći igru i puno promašujemo – zaključio je trener Magdeburga nakon potonuća u Barceloni.

Nevjerojatan je podatak da pivoti Magdeburga Bergendahl i Saustrup nisu 60 minuta puknuli na gol protivnika!?

Da stvar po Magdeburg bude gora prestigao ga je Kolstad i to pobjedom u Szegedu koji je nedavno u Zagrebu djelovao nepobjedivo, a nije tako – dokazali su Norvežani i vratili Mađare na početne postavke bliže borbi za prolaz nego vrhu. Kolstad je potvrdio svoju nepredvidivost, može odigrati briljantnu utakmicu, a može odigrati i katastrofalno. I makar je pobijedio u Szegedu slijedi mu kao osnovno borba za prolaz.

- Szeged je odlična momčad, izrazito fizički moćna, a Apelgren je vrstan strateg. S druge strane nas nema puno, nemamo širinu, ali ostali smo smireni i uspjeli sve to svladati. Možemo biti ponosni na ovu pobjedu – rekao je Kolstadov div Vetle Aga.

image
AHMED GOMAA/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Ahmed Gomaa/xinhua News/profimedia

U posljednjem četvrtom susretu Zagrebove skupine Aalborg je očekivano lagano pobijedio u Kielcu koje je i dalje dosta oslabljeno i to se vidi, jer nemaju konstantu kao proteklih sezona.

U skupini A puno toga je više moguće kako smo najavili, pa tako ni pobjeda Fredericije, prva ove sezone, nije preveliko iznenađenje protiv Wisle. Poraz Portugalaca u Bukureštu na vrh je doveo dva najveća favorita skupine za direktan prolaz u četvrtfinale Veszprem i PSG. Veszprem nije imao težak posao u Bitoli, a prvo ime Mađara bio je naš Luka Cindrić koji nakon susreta kaže:

- Lijepo je ponovno se vratiti u Makedoniju, drago mi je da je rukomet i dalje popularan i da ljudi vole ovaj sport. To je najvažnije. Mi smo u ovu utakmicu ušli vrlo ozbiljno, jer znam iz iskustva da nije lako igrati ovdje. Od prve minute smo igrali koncentrirano i zasluženo pobijedili.

PSG je nakon osciliranja napravio pothvat u Berlinu, zabio je 40 golova protiv vratara koji po broju obrana u Ligi prvaka vodi (Milosavljev). Sva individualna moć Parižana došla je do izražaja i Raul Gonzalez konačno ima pravo biti zadovoljan, makar primili su 38 golova, što baš i nije za pohvaliti se.

image
RK ZAGREB

Sljedeće kolo Lige prvaka igra se već za sedam dana. Zagreb će na derbi začelja, koliko god to čudno zvuči, u Magdeburg. Barcelona je gost Nantesa i kao jedna maksimalna pokušat će to očuvati na kraju prvog kruga natjecanja. Szeged doma protiv Kielca ima opasan popravni za Kolstad, jer napomenut ćemo da je Kielce u gostima svladalo Magdeburg već. Kolstad će u skandinavskom obračunu pokušati kapitalizirati Szeged, ali to će biti jako teško protiv Aalborga.

U skupini A Veszprem je u Plocku, a PSG čeka Sporting, pa se očekuje da oni nastave utrku za broj 1 u skupini. Fredericija ima šansu za drugu pobjedu jer je dolazi Pelister, dok je Fuchse na opasnom gostovanju u Bukureštu u kojoj će rumunjski prvak tražiti priključak s vrhom.

Liga prvaka 6. kolo

SKUPINA A: Dinamo – Sporting 33:29 (Ali Zein 7/Thorkelsson 6), Fredericia – Wisla 28:25 (Andersson 9/Fazekas 5), Fuchse – PSG 38:40 (Gidsel 10/Prandi 9), Pelister – Veszprem 23:30 (Kuzmanovski 7/Cindrić 8).

Poredak: Veszprem 10 (+26), PSG 10 (+2), Sporting 9 (+30), Dinamo 8 (+10), Fuchse 4 (+10), Wisla 2 (-4), Fredericia 2 (-40), Pelister 1 (-33).

U 7. kolu igraju: srijeda 18.45 Wisla – Veszprem, PSG – Sporting, četvrtak 18.45 Dinamo – Fuchse, Fredericia – Pelister.

SKUPINA B: Kielce – Aalborg 28:35 (Maqueda 5/Arnoldsen 8), Nantes – Zagreb 32:29 (Bos 7/Pavlović 7), Szeged – Kolstad 27:29 (Šoštarić 9/Aalberg 7), Barcelona – Magdeburg 32:26 (Abello 8/Zhender 6).

Poredak: Barcelona 12 (+26), Nantes 8 (+19), Aalborg 7 (-1), Szeged 6 (+5), Kielce 6 (-5),), Kolstad 4 (-25), Magdeburg 3 (-6), Zagreb 2 (-13).

U 7. kolu igraju: srijeda 18.45 Kolstad – Aalborg, Magdeburg – Zagreb, Szeged – Kielce, četvrtak 20.45 Nantes – Barcelona.

Sedmorka 6. kola

Cupara (Dinamo) – Descat (Veszprem), Abello (Barcelona) – Tournat (Nantes) – Prandi (PSG), Andersson (Fredericia), Sondena (Kolstad)

Trener Raul Gonzalez (PSG)

Hrvati u 6. kolu

Strijelci (39 golova)

Šoštarić (Szeged) 9

Cindrić (Veszprem) 8

Pavlović (Zagreb) 7

Klarica (Zagreb) 3

Glavaš (Zagreb) 3

Mihić (Wisla) 3

Karačić (Kielce) 3

Trivković (Zagreb) 2

Srna (Zagreb) 1

Vratari (14 obrana)

Mandić (Zagreb) 8

Ivić (Pelister) 5

Meštrić (Kielce) 1

Brojke u 6. kolu

35.763 gledatelja na osam utakmica 6. kola

8.525 gledatelja najviše u Berlinu

4.470 gledatelja u prosjeku na osam utakmica

203 gola najviše u LP PSG

62 obrane najviše u LP Dejan Milosaavljev (Fuchse)

59 poena najviše u utrci za MVP Prandi i Steins (PSG)

47 golova Kamil Syprzak (PSG) prvi strijelac LP

41 gol Mario Šoštarić (Szeged) drugi strijelac LP

34,21 posto obrana Emil Nielsen (Barcelona), najviše u LP

29 asistencija, najviše u LP Luc Steins (PSG)

Linker
25. listopad 2024 14:50