MICHAEL HUNDT Afp
IZBORNIKU PRIJETE SMRĆU

‘Želimo našeg čovjeka na klupi reprezentacije! Ako ne odustaneš, vidjet ćeš što će biti s tvojom kućom!‘

"Ovo je za mene veliko razočaranje! Ovaj incident me neće uplašiti", poručio je šokirani Gislason
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. ožujak 2021. 20:36

Novi dokaz da je svijet poludio dolazi iz Njemačke. Bio je utorak ujutro, u jednom malom mjestu kraj Magdeburga, na adresu obitelji njemačkog rukometnog izbornika Alfreda Gislasona došlo je pismo. Događalo se to samo dva dana nakon što je Njemačka pod njegovim vodstvom ostvarila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
U pismu je pisalo.
“Mi smo svi Nijemci i želimo Nijemca na klupi reprezentacije. Tvoji glupi maniri nam idu na živce. Ako ne odustaneš, doći ćemo ti u posjetu i vidjet ćeš što će biti s tvojom kućom. Čekamo te.”

Veliko razočarenje

Malo je reći da je Gislason bio šokiran.
- To je za mene veliko razočaranje. Ništa slično nisam vidio u 30 godina koliko živim u Njemačkoj. Ali ovaj me incident ne uspijeva prestrašiti. Jasno mi je da je to izoliran slučaj, ali je vrlo čudno da netko ima potrebu naštetiti rukometu i meni osobno. Nikad nikome nisam ništa nažao učinio. Uvijek sam se osjećao dobro u Njemačkoj i to se neće promijeniti. Očito je da ne možete svima udovoljiti.

Tijekom dana Gislason je objavio fotografiju omotnice uz riječi.
- Možda će netko prepoznati rukopis mog obožavatelja...


Istraga je naravno krenula odmah, a na adresu Islanđanina počele su dolaziti riječi podrške.
- Na najjači mogući način osuđujemo ovako nešto. Svatko tko napadne Gislasona napada cijeli njemački rukomet. U svakom ćemo slučaju poduzeti pravne korake. Gislason je srce našeg tima, sa strašću i apsolutnom identifikacijom za našu njemačku reprezentaciju. Stojimo uz vas, Alfrede! - napisao je direktor DHB-a Bon Hanning.

Podrška Löwa

Oglasio se i njemački nogometni izbornik Joachim Löw koji je na svom Twitter profilu napisao:
- Teško mogu zamisliti što takva prijetnja izaziva kod neke osobe. Alfred, ja i mnogi ljudi smo uz vas!


Dakle, ovo je jedan potpuno novi moment u njemačkom rukometu, zabrinjavajući u najmanju ruku i pomalo nevjerojatniji i zbog činjenice da je Gislason jedan od najuspješnijih trenera u Njemačkoj u kojoj je Magdeburg i Kiel prije nego li je sjeo na klupu reprezentacije vodio do naslova prvaka Europe. Eto, ni Njemačka nije imuna na takve stvari. Tužna istina danas koja je uzbudila ne samo sportsku nego i javnost uopće u Njemačkoj.

Linker
26. travanj 2024 19:45