Zrinka Ljutić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OBOŽAVA LIJEPU NAŠU

‘Čovjek je s druge strane svijeta došao na Sljeme, u Hrvatsku!? A mogao je doći na bilo koje odredište...‘

‘Rekao nam je da je svake godine gledao Snježnu kraljicu i da je samo zbog toga došao ljeti u Hrvatsku‘
Piše: Reanata BeluhanObjavljeno: 08. prosinac 2023. 11:32

Kanada je tijekom proteklih desetljeća postala novi dom velikom broju Hrvata, a mnogi su iskoristili priliku doći i uživo navijati na naše cure. Ali ne samo oni...

Zrinka Ljutić ispričala je, između ostalog, zanimljivu anegdotu u velikom intervjuu za Sportske novosti.

- Sreli smo jako puno ljudi našeg porijekla, ali i dosta Kanađana koji prate skijanje i vole i Hrvatsku i naše skijanje i ostale sportaše. Na žičari smo tata i ja upoznali jednog Kanađanina koji nam je ispričao kako obožava Hrvatsku, prati sve naše skijaše, zna rezultate i Zubčića, Rodeša... Rekao nam je da je svake godine gledao Snježnu kraljicu i da je samo zbog toga došao ljeti u Hrvatsku i penjao se na Medvedgrad i to mi je baš bilo drago čuti. Čovjek je došao iz Kanade na Sljeme?! Mogao je doći na bilo koje odredišta Svjetskog kupa u Austriju, u jedan Kitzbühel, recimo, a on je došao u Hrvatsku.

Dobar detalj za one koji su se sprdali s time koliki značaj za naš turizam mogu imati utrke Svjetskog skijaškog kupa, a argument im je bio “pa mi nemamo skijaški turizam kao primjerice Austrijanci”. Kao da potencijalni gosti koji su tako čuli za Hrvatsku moraju doći isključivo skijati, a ne recimo ljeti u Istru ili u Zagreb kao gospodin iz Kanade ili i jedno i drugo ili u neki sasvim drugi dio Hrvatske.

Linker
01. svibanj 2024 06:29