ED JONES Afp
SLALOM U SOLDEUU

Fantastična predstava Zrinke Ljutić: Hrvatica će se boriti za najbolji plasman u karijeri

Ljutić je sa startnim brojem 15 došla do trećeg mjesta u prvoj vožnji
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 11. veljača 2024. 11:08

Čudesna Zrinka Ljutić ponovno briljira! Nakon još jednog Top 10 rezultata u veleslalomu, mlada hrvatska skijašica danas je bila sjajna i na slalomu u andorskom Soldeuu.

Ljutić je sa startnim brojem 15 došla do trećeg mjesta u prvoj vožnji, sa zaostatkom 0,42 sekundi za vodećom Šveđankom Annom Swenn Larsson (54,45).

Ponovno je uzela određen rizik, bacila se na glavu od samog početka utrke. I to joj se ovog puta isplatilo. Ljutić je imala najbolje vrijeme na prvom prolazu, u drugom je malo usporila, ali je sve popravila u donjem dijelu staze zaokruživši sjajnu predstavu u prvoj vožnji. Sad to "samo" mora ponoviti i u drugoj...

image
ED JONES Afp

Velika je ovo prilika za Ljutić, budući da u Soldeu zbog ozljeda nema uvjerljivo najboljih skijašica današnjice, Mikaele Shiffrin i Petre Vlhove. Spomenimo da je Ljutić dosad u karijeri dvaput završavala na postolju. Ima treće mjesto iz Spindleruva Mlyna i drugo iz Jasne.

Dok je jedna Hrvatica briljirala, druga nažalost nije. Leona Popović muči se s povratkom u formu, što smo vidjeli i danas. Mrkopljanka je prvu vožnju završila na 22. mjestu sa zaostatkom 2,20 sekundi i izborit će drugu vožnju, ali njezina su očekivanja i ambicije, jasno, puno veće.

image
ED JONES Afp

U Top 5 skijašica našle su se Ali Nullmeyer i Lena Duerr, dok Katharina Truppe, Michelle Gisin i Camille Rast također zaostaju manje od sekunde za vodećom Swenn Larsson.

Druga vožnja započinje u 13.30.

Linker
30. travanj 2024 22:54