Zajedno je lakše - Shiffrin i Kilde

 MIKAELA SHIFFRIN FACEBOOK
OPORAVLJA SE OD OZLJEDE

I dalje se ne zna kada će se vratiti Shiffrin: ‘Srećom, nije se dogodilo ništa ozbiljnije, nema lomova‘

‘Idem dan po dan. A stvarno se ne mogu žaliti na zadnjih nekoliko dana‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 30. siječanj 2024. 18:33

Mikaela Shiffrin ništa nije slomila u teškom padu u prvom spustu u Cortini d’Ampezzo prošli petak, ali takvi padovi ne prolaze potpuno bez posljedica pa je odmah objavljeno kako neće skijati u preostale dvije utrke u Cortini te u veleslalomu na Kronplatzu.

Kad će se vratiti u Svjetskih kup ostalo je otvoreno, a glavni čovjek američke reprezentacije Patrick Riml ni tijekom veleslaloma u utorak nije imao konkretan odgovor na ovo pitanje...

- Nadamo se da će se vratiti za 10, 14, 20 dana.

Za deset dana su veleslalom i slalom u Soldeu i većina očekuje da će Amerikanka pojaviti na tim utrkama. Nakon toga su tri vikenda s utrkama brzih disciplina (Crans Montana, Val di Fassa i Kvitfjell), a najbolja svjetska skijašica i kad je potpuno fit bira nastupe u “brzim utrkama”.

- Mikaela je relativno dobro, s obzirom na okolnosti. Nije se dogodilo ništa ozbiljnije, nema slomljenih kostiju, nema pokidanih ligamenata. Liječnici su dijagnosticirali prenapregnuti medijalni ligament u lijevom koljenu, a isto koljeno je lakše ozlijedila u padu na treningu u studenome - pojasnio je Riml.

Shiffrin je trenutačno u Innsbrucku gdje Aleksander Aamodt Kilde i ona od prije nekoliko mjeseci dijele stan. Norvežanin se oporavlja od teških ozljeda zadobivenih u padu u Wengenu uz podršku Amerikanke koja istovremeno odrađuje svoje terapije što je pokazala i fotografijama na društvenim mrežama uz koje je napisala...

- Idem dan po dan. A stvarno se ne mogu žaliti na zadnjih nekoliko dana.

Linker
27. travanj 2024 10:38