Leona Popović

 JOE KLAMAR Afp
ČEKAJU SE INFORMACIJE

Leona Popović ozlijedila koljeno koje je već dvaput operirala, situacija nije izgledala dobro

Prema prvim informacijama hrvatska skijašica nije prošla bez ozljede
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 16. ožujak 2024. 19:46

Mikaela Shiffrin je osvojila i drugi slalom nakon što se vratila u Svjetski kup poslije šestotjedne pauze zbog ozljede i samo još jednom pokazala tko je najbolja slalomašica ne samo ove sezone nego u kompletnoj povijesti Svjetskog kupa. Amerikanki je to već 60. slalomska pobjeda, sedma ove sezone i 97. pobjeda ukupno u karijeri. Osmi slalomski Globus osigurala je već na prethodnoj utrci u Åreu.

Nakon prve vožnje činilo se kako će subota u Saalbachu biti još jedan lijep dan za hrvatsko žensko skijanje u ovoj sezoni, ali sve se okrenulo u drugoj vožnji. Niti Zrinka Ljutić, koja je bila treća na pola utrke i u velikoj prilici i četvrti slalom u nizu završiti na postolju, niti Leona Popović, koja je bila 11., nisu uspjele završiti drugi nastup.

image

Leona Popović

JOE KLAMAR Afp

Pad Leone Popović, njezina reakcija i držanje za lijevo koljeno, koje je već dvaput operirala i koje je ozlijedila i ove sezone u Kranjskoj Gori, nisu izgledali nimalo dobro. Utrka je prekinuta, kamere su doduše nakon nekoliko minuta pokazale našu skijašicu na nogama što je bilo ohrabrujuće, ali prema prvim informacijama nije prošla bez ozljede. Točno stanje znat će se nakon što u ponedjeljak obavi magnetsku rezonancu.

Zrinka Ljutić je uoči druge vožnje rekla "napast ću što više mogu, ali i nastojati odskijati čisto", no ušla je u probleme brzo nakon starta, pogreške su se slagale jedna na drugu i vrlo brzo je završila izvan staze. Kako joj je palo izlijetanje nakon tri postolja u nizu i korak do još jednog pokazao je bijesni udarac štapom po snijegu, no nova prilika za još jedan veliki rezultat je već u nedjelju kad skija veleslalom.

image

Zrinka Ljutić

JOE KLAMAR Afp

Na jednostavnoj stazi koju je u prvoj vožnji postavila Karin Harjo, trenerica Mikaele Shiffrin, najbrža je bila Anna Swenn-Larsson, ali velika Amerikanka je bila tih do nje, 11 stotinki sporija. Zrinka Ljutić je pokazala da je njoj sve manje bitno i je li staza mekana kao ova u Saalbachu i kako je postavljena i imala je treće vrijeme, 67 stotinki sporije od vodeće Šveđanke. Najviše zaostatka je skupila u drugom sektoru u kojem je bila 45 stotinki sporija od Swenn-Larsson, u trećem je imala treće vrijeme, a u četvrtom drugo i to identično kao i Shiffrin. Društvo s manje od sekunde zaostatka zatvorile su Ali Nullmeyer (+0.91) i Sara Hector (+0.99), a Leona Popović je na 11. mjestu imala 2 sekunde i stotinku zaostatka.

Najbolji posao u drugoj vožnji napravila je Slovenka Neja Dvornik koja je maksimalno iskoristila bolje stanje staze za one skijašice koje su startale među prvima. Dvornik je bila 21. nakon prvog "laufa" (+2.98 iza Swenn-Larsson), u drugom je imala uvjerljivo najbrže vrijeme (69 stotinki brže od druge najbolje Martine Dubovske) i završila je utrku na 4. mjestu. Samo su je 4 stotinke dijelile od Swenn-Larsson koja je imala tek 17. vrijeme druge vožnje i s prvog se spustila na treće mjesto. Drugo je pripalo Mini Fürst Holtmann koja je u drugom nastupu napravila pomak s osmog mjesta. I Mikaela Shiffrin je gubila vrijeme tijekom vožnje, ali uspjela je u posljednjem dijelu staze imati četvrto vrijeme, samo 4 stotinke sporije od Dvornik u znatno težim uvjetima na stazi i s ukupno pola sekunde boljim vremenom od Norvežanke sigurno je osvojila još jednu pobjede.

Danas se u Saalbachu skija ženski veleslalom u kojem nastupa Zrinka Ljutić (9.00 i 12.00) i muški slalom u kojem nastupa Samuel Kolega (10.30 i 13.30).

Linker
27. travanj 2024 11:59