Branislav RaČko/news And Media/profimedia
SLALOM U JASNI

VIDEO: Čudesna vožnja Zrinke Ljutić! Hrvatica se bori za pobjedu, odmah je do Shiffrin

Prvu vožnju slaloma u slovačkoj Jasni pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2024. 10:04

Slalom u Jasni (Slovačka)

Rezultati prve vožnje:

1. Mikkaela Shiffrin 52.91

2. ZRINKA LJUTIĆ (+0.52)

3. Melanie Meillard (+1.35)

4. Sara Hector (+1.36)

5. Anna Swenn-Larsson (+1.38)

Leona Popović nije završila prvu vožnju.

Nastupe Zrinke i Leone pogledajte OVDJE.


Druga vožnja počinje u 12.15 sati.


Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić drži drugo mjesto nakon prvog laufa slaloma Svjetskog kupa u slovačkom zimovalištu Jasna, dok je Leona Popović odustala.

Ljutić je startala kao 17., a sjajnom vožnjom po ledenoj slovačkoj stazi jedina se uspjela približiti unutar jedne sekunde vodećoj Amerikanki Michaeli Shiffrin, za kojom zaostaje 52 stotinke. Treće mjesto drži Švicarka Melanie Meillard (+1.35).

Ljutić (19) nije završila zadnja četiri slaloma, a prije godinu dana je u češkom Spindlerovu Mlinu došla do trećeg mjesta što joj je, zasad, jedino postolje u karijeri. U subotu je Zrinka bila četvrta u veleslalomu, što joj je najbolji plasman u karijeri.

Druga hrvatska predstavnica Leona Popović je startala kao druga u prvoj vožnji i vrlo brzo je odustala. (Hina)

12.15 Počela je druga vožnja u slovačkoj Jasni, prva se niz stazu spustila Emma Aicher.

Nakon što je vidjela rezultat po ulasku u cilj, Zrinka nije mogla sakriti osmijeh s lica.

image
VLADIMIR SIMICEK/AFP/PROFIMEDIA

10.07 Prvih 25 skijašica odradilo je svoj nastup, a Shiffrin i Ljutić stvorile su osjetnu prednost u odnosu na ostale konkurentice. Druga vožnja na rasporedu je od 12.15 sati, a 19-godišnja hrvatska skijašica lovit će svoje drugo postolje u Svjetskom kupu. Ujedno, i drugi veliki rezultat ovog vikenda, nakon subotnjeg četvrtog mjesta u veleslalomu.

10.00 Melanie Meillard uspjela je stići na treće mjesto sa startnim brojem 20. Njen zaostatak iznosi 1.35 sekundi, što je znatno sporije od drugoplasirane Zrinke Ljutić.

9.55 Zrinka Ljutić ulazi u cilj na drugom mjestu!

Fenomenalna vožnja mlade Hrvatice, od nje je bila bolja samo Mikaela Shiffrin, koja ima 52 stotinke prednosti ispred Zrinke. Koliko je dobru vožnju odradila, svjedoče i zaostaci ostalih skijašica za vodećom Amerikankom, koji su "debelo" iznad jedne sekunde. Sara Hector drži treće mjesto sa 1.36 sekundi "plusa", a Anna Swenn-Larsson na mjestu ispod bila je sporija dvije stotinke.

9.51 Prvih 15 skijašica odradilo je prvu vožnju. Sljedeća će niz stazu Mina Fuerst Holtmann, a zatim slijedi nastup Zrinke Ljutić.

9.50 Shiffrin je sve nedostižnija za skijašice, Katharina Huber ušla je u cilj "u crvenom", s velikim zaostatkom od 3.31 sekunde.

9.49 Camille Rast trenutačno je peta, u cilj je ušla 1.55 sekundi sporije od Shiffrin, a Ali Nullmeyer smjestila se na 11. mjesto, s 3.14 sekundi zaostatka.

9.45 Sve su osjetniji zaostaci za Shiffrin, Ana Bucik zauzela je sedmo mjesto s "plusom" od 2.30 sekundi.

9.44 Na startu su još četiri skijašice, a onda nas čeka prva vožnja Zrinke Ljutić. U međuvremenu se Katharina Truppe smjestila na peto mjesto (+1.64), a Katharina Gallhuber na deveto (+4.26).

9.42 Paula Moltzan zauzima šesto mjesto, njen zaostatak popeo se na 2.42 sekunde.

9.40 Andreja Slokar nije završila utrku. Druga je to skijašica koja danas neće osvojiti bodove, nakon što kroz cilj nije prošla niti Leona Popović.

9.39 Sara Hector zasad je najbliža Shiffrin! Šveđanka kasni 1.36 sekundi, a sve je jasnije koliko je dobru vožnju odradila vodeća Amerikanka...

9.38 Michele Gisin završila je na trećem mjestu sa zaostatkom od 1.41 sekundi.

9.37 Mikaela Shiffrin "u zelenom"! Amerikanka sjajnom vožnjom preuzima prvo mjesto, s uvjerljivom prednošću od 1.38 sekundi.

9.35 Lena Duerr ugurala se na drugo mjesto, zaostaje 71 stotinku za vodećom.

9.34 Katharina Liensberger ulazi u cilj "u crvenom", zasad je druga sa zaostatkom od 1.58 sekundi za Swenn-Larsson.

9.32 Leona Popović nije uspjela završiti utrku!

Hrvatska skijašica u prvu vožnju krenula je sa startnim brojem dva, ali nakon 15-ak sekundi vožnje njen dan je naglo završio.

9.30 Počeo je slalom u Slovačkoj! Prva se niz stazu spustila Anna Swenn-Larsson. Šveđanka je prvu vožnju završila s vremenom od 54.29 sekundi.

Dobro jutro, dragi čitatelji.

Nakon kaotičnog ženskog veleslaloma u Jasni, koji je donio brojna odustajanja, velike zaostatke i tešku ozljedu Petre Vlhove, danas je u slovačkom skijalištu na rasporedu slalom.

Leona Popović (startni broj 2) i Zrinka Ljutić (17) pokušat će ispraviti kikseve s noćnog slaloma u Flachauu, gdje nijedna nije završila utrku. Zrinka će pritom sigurno biti osokoljena fantastičnim jučerašnjim vožnjama i četvrtim mjestom iz veleslaloma, što joj je rezultat karijere u toj disciplini.

Prva vožnja počinje u 9.30, otvara je Šveđanka Anna Swenn Larsson, a pratit ćemo je uživo u tekstualnom prijenosu.

Linker
09. travanj 2024 13:54