NATASA KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Natasa Kupljenik/mi-press/Shutterstock Editorial/Profimedia
JUNIORSKO PRVENSTVO

Zrinka Ljutić osvojila i drugu medalju na SP-u! Nakon zlatnog slaloma pala i bronca u veleslalomu

Mlada hrvatska skijašica još jednim je odličnim nastupom okončala juniorsko SP u Kanadi
Piše: R. BeluhanObjavljeno: 09. ožujak 2022. 21:59

Zrinka Ljutić vraća se kući iz Kanade s dvije medalje. Svjetska juniorska prvakinja u slalomu u srijedu je osvojila i broncu u veleslalomu. Svjetska prvakinja je Austrijanka Magdalena Egger (2001.) koja je definitivno bila prvo ime ženskog dijela natjecanja u Panorami. Osvojila je tri zlata - u spustu, super G-u i veleslalomu i srebro u ekipnoj utrci.

Egger je vodila i nakon prve vožnje, ali minimalno, samo s 4 stotinke boljim vremenom od Nijemice Emme Aicher, a iznenađujuće je na trećoj poziciji sa 66 stotinki zaostatka bila Izraelka Noa Szollos koja je startala 26. Zrinka Ljutić je imala četvrto vrijeme, a za vodećom je zaostajala sekundu i 7 stotinki.

U raspletu utrke Szollos nije izdržala, skliznula je na sedmo mjesto, Zrinka se popela na treću stepenicu postolja, a Aicher je ostala na drugoj stepenici. Aicher je na ovom SP osvojila tri srebra - u spustu, slalomu i veleslalomu.

Ljutić je i u drugoj vožnji imala četvrto najbrže vrijeme, a najbrži drugi "lauf" odskijala je Finkinja Erika Pykalainen koja je skočila s 20. na šesto mjesto.

Skijaši su nastup u Panorami završili slalomom u kojem je Tvrtko Ljutić (2002.) zauzeo 15. mjesto. U prvoj vožnji je naš mladi skijaš sa startnim brojem 28 imao 15. vrijeme, u drugoj 18., ali je zadržao poziciju iz prvog "laufa".

Svjetski juniorski prvak u slalomu je Norvežanin Alexander Steen Olsen (2001.), koji je dan ranije osvojio zlato i u veleslalomu. Steen Olsen je bio vodeći i nakon prve vožnje, ali imao je samo 7 stotinki bolje vrijeme od drugoplasiranog Šveđanina Fabiana Axa Swartza (2004.). Na kraju je svoju prednost povećao na sekundu i 1 stotinku u odnosu na Swartza, koji je tek 18-godišnjak, a broncu je osvojio Nijemac Linus Witte (2001.).

SKIJAŠI - SLALOM: 1. Alexander Steen Olsen (Nor) 1:33.11, 2. Fabian Ax Swartz (Šve) +1.01, 3. Linus Witte (Njem) +1.14, 4. Alban Elezi Cannaferina (Fra) +1.43, 5. Joshua Sturm (Aut) +1.67,... 15. Tvrtko LJUTIĆ (Hrv) +3.16...

Linker
01. svibanj 2024 01:41