Zrinka Ljutić

 PONTUS LUNDAHL Tt News Agency Via Afp
VELESLALOM U SÖLDENU

Zrinka Ljutić solidna u prvoj vožnji, Shiffrin opet vodi, evo kad počinje drugi lauf

Ženski veleslalom u Söldenu pratimo iz minute u minutu
Piše: Niko Matičević. HinaObjavljeno: 26. listopad 2024. 11:03

Sölden, veleslalom (Ž)

Prva vožnja: 10.00/Druga vožnja: 13.00

Poredak nakon prve vožnje

1. M. Shiffrin (SAD) 1:05,82

2. A. Robinson (NZL) + 0,22

3. F. Brignone (ITA) + 0,40

4. T. L. Stjernesund (NOR) + 0,69

5. M. Bassino (ITA) + 0,90

...

9. Z. Ljutić (HRV) + 1,85


Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić deveta je nakon prve vožnje veleslaloma u Soeldenu kojim je u subotu otvorena nova sezona Svjetskog kupa, dok je prvo mjesto zauzela Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Na ledenjaku Rettenbach, Shiffrin je sa starta krenula prva i završila prvu vožnju s najbržim vremenom 1:05.82, 22 stotinke brže od drugoplasirane Novozelanđanke Alice Robinson. Treća je u prvoj vožnji bila Talijanka Federica Brignone sa zaostatkom od 40 stotinki za Amerikankom. Ljutić je prvu vožnju završila kao deveta s vremenom 1:07.67 i 1,85 sekundi zaostatka za Shiffrin.

Osvajačica Velikog kristalnog globusa prošle sezone Švicarka Lara Gut Behrami nije nastupila danas.

Prvih 30 skijašica je završilo s prvom vožnjom. Mikaela Shiffrin je ostala na vodećem mjestu, a prate ju Robinson i Brignone. Naša Zrinka Ljutić može biti zadovoljna svojom vožnjom nakon koje drži deveto mjesto čime si je zadržala šanse za dobar rezultat na početku sezone. Druga vožnja je na rasporedu od 13:30 kada se ponovno čitamo.

Skijašice koje su uslijedile nakon Zrinke Ljutić redom imaju visoke zaostatke. Kako trenutno izgleda, viši startni brojevi neće zaprijetiti najboljima.

Zrinka je u cilj ušla s vrlo dobrim zaostatkom od 1,85 sekundi. Time je zasjela na deveto mjesto i u drugoj vožnji će se sigurno boriti za najviša mjesta.

Francuskinja Clara Diez u cilj je ušla s ogromnim zaostatkom od dvije sekunde i 54 stotinke. Slijedi nastup Zrinke Ljutić. Sretno Zrinka!

Još su samo tri skijašice ostale prije naše Zrinke Ljutić.

Nakon dosta skijašica s povećim zaostatkom, činilo se da će Franziska Gritsch to promijeniti. No, u donjem dijelu staze je napravila veliku grešku te u cilj ušla sa zaostatkom od gotovo tri i pol sekunde.

Skupinu od prvih šest skijašica zaključila je Šveđanka Sara Hector. Ona ne može biti zadovoljna svojom vožnjom jer zaostaje čak sekundu i 62 stotinke.

Nakon Talijanke Brignone, krenula je Talijanka Marta Bassino. Ni ona nije uspjela doskijati ispred Amerikanke Shiffrin. Zaostatak od 90 stotinki bio je dovoljan za peto mjesto.

Lara Gut-Behrami je u posljednji trenutak ipak otkazala nastup pa je uslijedio nastup Federice Brignone. Sa zaostatkom od 40 stotinki, zauzela je treću poziciju.

Thea Louise Stjernesund je također loše odvezla donji dio staze. Tu je izgubila gotovo sekundu te ima 69 stotinki zaostatka.

Novozelanđanka Alice Robinson je kroz veći dio staze imala prednost, ali je u donjem dijelu to ispustila i u cilj ušla s 22 stotinke zaostatka.

Novu skijašku sezonu otvorila je Mikaela Shiffrin. U cilj je ušla s vremenom 1:05.82. Tek ćemo vidjeti koliko je kvalitetna bila njena vožnja.

Dragi čitatelji, dobro jutro!

Ženskim veleslalomom u Söldenu danas počinje 59. sezona Svjetskog skijaškog kupa. I prije nego se na austrijskom ledenjaku "prereže vrpca" novog lova na kristalne globuse, jasno je da će sezonu obilježiti povratci jakih imena, od kojih najviše odzvanja ono Marcela Hirschera.

O tome više sutra, a danas je vrijeme za skijašice, čija prva vožnja veleslaloma starta u 10 sati. Hrvatski fanovi velike nade polažu u Zrinku Ljutić, koja ima startni broj 15 i koja je u razgovoru za Sportske novosti najavila da ove sezone cilja na pobjedu.

Zrinki čvrsto držimo palčeve, a obje vožnje u Söldenu pratit ćemo iz minute u minutu.

Linker
26. listopad 2024 11:44