Šterbik
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
VELIKAN SPORTA

SRUŠIO FRANCUZE, A ONDA PROGOVORIO I O HRVATSKOJ 'Teško je stalno nešto osvajati! Ali, igrali ste i bez Duvnjaka, zamislite Francusku bez Karabatića'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2018. 22:23

Španjolska je priredila pravu malu senzaciju nakon što je u polufinalu Europskog prvenstva izbacila aktualne svjetske prvake Francusku 27:26. Susret je rezultatski bio poravnat do 18. minute kada je bilo 8-8.

Do kraja prvog poluvremena Španjolska je napravila sjajnu seriju od 7-1, vrhunski je funkcionirala njezina obrana na čelu s vratarom Corrallesom, dok je veteran Šterbik dva puta ušao s klupe i oba puta obranio sedmerce francuskim izvođačima.

- Ovo nije mala stvar. Protiv njih smo uvijek igrali dobro, ali znali smo gubiti utakmice u završnici. Sjetio sam se Londona gdje smo vodili sa šest pogodaka i onda na kraju izgubili golom u posljednjoj sekudni. To je razlog zašto do kraja nisam bio siguran u pobjedu. Teško je vezati tri dobre utakmice u nizu i zato se malo plašim, ali mi imamo cilj, a to je zlato.

Apsolutna legenda svjetskog rukometa kratko je prokomentirao i uspjeh Hrvatske na ovom Euru.

- Ah, ne može se uvijek napraviti vrhunski rezultat. Ovdje ima puno dobrih reprezentacija, ali, igrali ste i bez Duvnjaka. Nije da branim Linu Červara, ali teško je stalno nešto osvajati. Zamislite Francusku bez Karabatića ili Španjolsku bez Entreriosa. Vidjeli ste kako igraju Makedonci bez Kire – zaključio je Šterbik.

Linker
18. svibanj 2024 12:23