IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
SLABIJI U KLJUČNIM TRENUCIMA

Tomislav Pucar bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva, bolji od njega bio je Egipćanin Assar

Hrvatski reprezentativac je u drugom setu vodio 9-7, a onda izgubio četiri poena zaredom
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 19:37

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar ostao je bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u južnoafričkom gradu Durbanu, a bolji od njega u dvoboju osmine finala bio je Egipćanin Omar Assar koji je slavio s 4-0 (11-6, 11-9, 12-10, 11-8).

Posljednji hrvatski predstavnik na ovom natjecanju nije uspio nastaviti niz nakon impresivne pobjede u 3. kolu protiv 15. igrača svijeta, Nijemca Dimitrija Ovtcharova. Egipćanin Assar, 34. sa svjetske ljestvice, bolje je otvorio meč, a bolji je bio i u ključnim trenucima drugog i trećeg seta u kojima je Pucar bio potpuno ravnopravan.

Naime, hrvatski reprezentativac je u drugom setu vodio 9-7, a onda izgubio četiri poena zaredom, čime je Assar poveo s 2-0 u setovima. U trećoj dionici je Pucar također imao vodstvo od 9-7, a kod 10-9 i svoju jedinu set-loptu u meču, ali je onda opet izgubio tri poena zaredom.

U četvrtom setu je Assar poveo sa 7-2, Pucar se vratio do 8-8, ali je to bilo sve što je uspio napraviti. Nizom od tri poena Egipćanin se probio u četvrtfinale u kojem ga čeka najbolji svjetski stolnotenisač, Kinez Fan Zhendong.

Linker
17. travanj 2024 06:46