JACK GUEZ Afp
KORAK PREKRATKA

Težak udarac za našu svjetsku prvakinju: Barbara Matić nakon velike drame ostala bez odličja: ‘Žao mi je‘

Hrvatska je tako ostala bez osvojene medalje u judu, obje su zasad osvojene u taekwondou
Piše: HinaObjavljeno: 28. srpanj 2021. 12:39

Hrvatska džudašica Barbara Matić nije uspjela osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 70 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je u borbi za treće mjesto izgubila od Ruskinje Madine Taimazove.

Aktualna svjetska prvakinja oprezno je ušla u borbu, zbog čega je dobila opomenu zbog neaktivnosti. Nakon opomene je pojačala ritam, no do kraja nije bilo pobjednika, pa je borba otišla u "golden score". Nažalost, nakon minute i pol borbe slavila je Ruskinja.

Matić je u prvom meču dana svladala Portugalku Barbaru Timo iponom. No u četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaelu Pollers sa 0-1. Austrijanka je tako uzvratila Barbari za nedavni poraz u polufinalu svjetskog prvenstva.

image
JACK GUEZ Afp

Hrvatska džudašica je potom preko repesaža ipak stigla do borbe za odličje. U prvoj borbi je ipponom svladala Talijanku Alice Bellandi. Matić je od početka nametnula svoj ritam no borba je otišla u "golden score" gdje je slavila ipponom.

Nažalost, u borbi za broncu ipak nije uspjela.

- Dugačak dan bez medalje... Očito je tako trebalo biti ovaj put. Meni je stvarno žao, dala sam sve od sebe, ali nedostajalo je i malo sreće. U četvrfinalu me "zeznula" malo Polleres. Nisam očekivala da će stati na onu stranu s koje me bacila. Kasnije se ona "zatvorila", imala sam čak i dobre napade, ali nažalost nisam mogla dalje. U repasažu, odnosno borbi za broncu čak mislim da sam ja bila i bolja osnovnu borbu, prve četiri minute, a onda... Moja greška, ne znam što i kako drukčije protumačiti.

Hrvatska je tako ostala na dvije medalje u Tokiju, obje osvojene u tekvandou. Zlato Matee Jelić i bronce Tonia Kanaeta.


Zlato za Japanku Arai i za Gruzijca Bekaurija

Japanska džudašica Chizuru Arai osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Gruzijac Lasha Bekauri je zlatni u kategoriji do 90 kg kod džudaša.

Arai, koja je u finalu svladala Austrijanku Michaela Polleres, ovaj je naslov olimpijske pobjednice prikljčila dvama naslovima svjetske prvakinje iz 2017. i 2018.

Berončane medalje su osvojile Nizozemka Sanne Van Dijke i Ruskinja Madina Taimazova koja je u borbi za broncu svladala Barbaru Matić.

Kod džudaša Bekeauri je u finalu bio bolji od Nijemca Eduarda Trippela. Broncu su podijelili Uzbekistanac Davlat Bobonov i Mađar Krisztian Toth.

Linker
26. travanj 2024 13:44