Denis Jerkovic / CROPIX
22. MARATON LAĐA NA NERETVI

U NIKAD NAPETIJEM LAĐARSKOM NADMETANJU VODILA SE VELIKA BORBA IZMEĐU TRI POSADE Štit kneza Domagoja sedmi put otišao u Komin

Kominski gusari pobjednici su 22. izdanja maratona lađa na Neretvi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 11:23

U nikad napetijem i napornijem lađarskom nadmetanju vodila se velika borba između glavnih favorita Gusara, Stabline i Crnog puta. Ova trojka posebno žestoko se nadmetala u drugoj polovici staze, od Opuzena do Ploča. Inače, najbolje su na početku iskoristili situaciju na Neretvi lađari Zagreba koji su vodili do pred Krvavac kada su ih prestigli lađari Stabline. Nakon toga do Opuzena nije bilo promjena što se tiče vodećeg kvarteta kojem su pripadali i lađari Gusara II. U Opuzenu Gusari I prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do cilja.

Pobjeda za kapetana

Pokušala je Stablina u nekoliko navrata napasti i preuzeti vodstvo, ali bezuspješno. U borbi za broncu Crni put je pobjegao drugoj ekipi Gusara koja se predstavila kao najugodnije iznenađenje maratona. Velikom i zasluženom pobjedom Gusari, najtrofejnija neretvanska lađarska družina, stigla je do sedmog pobjedničkog velikog štita Kneza Domagoja. Komin će gorjeti i feštati danima, a dvostruka pobjeda, lađarica u četvrtak i sada lađara učinit će noć prvaka u Kominu ludom i nezaboravnom feštom.

- Nikad teži maraton za veslati, naporan i ludo uzbudljiv u svakom pogledu. Konkurencija je bila žestoka, jednostavno se ovo ne može opisati riječima. Našoj sreći nema kraja, ovo smo željeli a posebno smo sretni zbog našeg suspendiranog kapetana Hrvoja Medaka Dunde, kojemu poklanjamo ovu pobjedu. Jedva stojim na nogama, ali se isplatilo - rekao je presretni veslač Gusara Željko Vlahović-Miki, a nadovezao se Antonio Mihaljević, kapetan Stabline:

- Teška, naporna utrka izjednačenih suparnika. Ostavili smo posljednji atom snage međutim zamalo smo ostali kratki. Šteta, ali to je sport, odlučile su sitnice, teško mi je sada odrediti gdje smo mogli učiniti više. Pokušali smo nekoliko puta napasti, međutim nismo uspjeli prestići suparnike.

Zlatni gusari
Sedmi veliki pobjednički štit Kneza Domagoja u trofejnu dvoranu kominskih Gusara donijeli su Ivan Vladimir (kapetan), Velibor Marinković, Mihovil Martić, Karlo Čelić, Željko Vlahović, Martin Vujević, Ivan Medak, Ante Šuman, Goran Odak, Nikola Čelić, Dino Oršulić i Vito Vujević te njihov trener Renato Čopo.

Zanimljivo je da je zlatnu medalju umjesto suspendiranog Hrvoja Medaka sada u kominskoj lađi zaslužio njegov stariji sin Ivan.
Pobjednici su uz veliki štit kneza Domagoja zaslužili zlatne medalje, mali štit u trajno vlasništvo i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 kuna.

Linker
06. svibanj 2024 20:44