Anđelo Šetka

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
OPROŠTAJ OD KAPETANA

Dugogodišnji trofejni hrvatski reprezentativac osvojio naslov prvaka pa okončao igračku karijeru

Novi prvak Hrvatske, splitski Jadran ostao bez još jednog igrača
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2023. 14:33

Anđelo Šetka (37), višegodišnji hrvatski vaterpolski reprezentativac (2006. - 2019.), a zadnjih šest godina kapetan splitskog Jadrana, okončao je igračku karijeru.

- Finale prov Juga, peta utakmica pred dupkom ispunjenim Poljudom, montažnim tribinama i ja kao kapetan podižem pokal za naslov prvaka, to je scenarij koji da sam pisao, ne znam bi li mogao ispasti bolje i ljepše za mene - rekao je Anđelo Šetka, te nam potvrdio odluku da je stigao konac dugačke karijere koju je i započeo u Jadranu, u prvoj momčadi tog kluba još 2000. godine.

image

Anđelo Šetka u dresu reprezentacije (desno)

ATTILA KISBENEDEK Afp

- Kada sam se vratio u Jadran, a to je bilo u ljeto 2017., došao sam kao član momčadi svjetskog prvaka. Sada odlazim kao kapetan hrvatskog prvaka. Mislim da je to pravi trenutak za kraj o kojem sam razmišljao još i prije godinu dana. Vrijeme je za mlađe - veli Anđelo Šetka koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio čak 14 medalja, od toga jedno zlato na SP (Budimpešta 2017.) i srebro na OI (Rio de Janeiro 2016.). Kada se ovomu pribroje 3 naslova prvaka Hrvatske i 4 nacionalna kupa (Primorje EB i Jadran), ali i naslov klupskog prvaka Europe (Primorac Kotor 2009.), pa još i 3 nekadašnje Jadranske, danas Premier lige, uz trofeje u Crnoj Gori, zaključuje se kako je Šetka u svojoj biti jedan od najtrofejnijih sportskih sportaša uopće.

Za splitski Jadran, novog prvaka Hrvatske ovo je međutim već drugi igrač koji kojeg neće biti sljedeće sezone u kapici splitskog kluba. Podsjetimo, ranije je već prešao najbolji branič, Rino Burić u redove Jug Adriatic osiguranja. Dubrovčani su inače "u lovu" i na centra Jadrana Antonija Duževića, budući da Gospari ostaju bez prvog sidraša, Grka Kakarisa koji prelazi u Pro Recco.

Linker
19. travanj 2024 08:58