Josip Varvodić

 YOUTUBE SCREENSHOT
VELIKI POMAK

Europski klubovi mogu odahnuti! Vapili su za promjenom koja će se i dogoditi, a iza svega stoji Hrvat

Ideja je ukinuti beskorisne i sulude utakmice koje nitko ne želi niti igrati ni gledati.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. lipanj 2022. 19:34

Ako je neka međunarodna sportska organizacija bila nerijetko na žalcu naših kritika, to je LEN odnosno Europska organizacija vodenih sportova. No, s promjenom čelnika početkom godine, izborom novog predsjednika Portugalca Antonija Silve i desne mu ruke, prvog dopredsjednika LEN, našeg Josipa Varvodića, neke se izgleda mijenjaju. Dakako, na bolje i u skladu s predizbornim obećanjima upravo tandema Silva - Varvodić i nemalenog broja europskih država koje su vapile za promjenama.

Glede klupskih vaterpolskih natjecanja, vrlo ćemo vjerojatno već sljedeće sezone imati promjene i to u Ligi prvaka i na završnom turniru. Još će sljedeće godine ostati format završnice Final 8, jer za takvo što postoji ugovorna obveza LEN i VK Novi Beograd koji je domaćin i 2023. godine.

Međutim, ideja je ukinuti beskorisne i sulude utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta. Utakmice koje nitko ne želi ni igrati, a još manje gledati. Nadalje, novo čelništvo LEN ima ideju vratiti od 2024. organizaciju klasičnih, dobrih starih Final Four turnira kao završnice, ali s danom odmora između polufinala i finala. Odlično za trenere i igrače, bolju pripremu najbitnije utakmice u sezoni, ali i medijski poželjno jer se u tom slučaju može novinarski puno kvalitetnije i šire pripremiti najava za finalni dan.

Čekamo dakako i službenu potvrdu ovih najava, ali po našim spoznajama bit će tako. To je onda istog trenutka i povod za pohvalu čelnicima LEN. Ovakvo što, komplimenti LEN, nismo napisali skoro pa nikad! No, zaslužili su, nije nam teško (dapače) i možemo im samo poželjeti još ovakvih i sličnih poteza. Zato što ima još podosta za ispraviti od učmalosti prijašnjih struktura.

Linker
25. travanj 2024 06:50