ANDREA MASINI/DEEPBLUEMEDIA/Andrea Masini/deepbluemedia/
KOMENTAR LEGENDE

‘Hrvatska je izgubila protiv sjajne momčadi, ali ima velik prostor za napredak. Evo što me iznenadilo‘

Poraz Hrvatske od Mađarske na SP-u u Fukuoki (12:10) komentira velikan hrvatskog vaterpola
Piše: Mile SmodlakaObjavljeno: 19. srpanj 2023. 07:27

Gost komentator: Mile Smodlaka

- Prvo treba naglasiti da su Mađari stvarno odlični, igraju fantastično. Međutim, neke stvari kod nas koje su mi pale u oko je velik broj krivih dodavanja. Pogotovo s igračem više. Tu smo bili vrlo nesigurni. Drugo, možda moj krivi dojam, ali čini mi se da smo počeli igrati tek kada bi ušli u minus. Tek bi onda shvatili da moramo igrati, da moramo šutirati. Do tada smo bili preoprezni, a i te velike opreznosti su proizašla kriva dodavanja. Imali bi potez "viška", nije nam u glavi bilo napasti već smo se više branili. Protiv Mađara se samo braniti je teško. Naravno da je potrebno, ali valja i napasti. Ako ih pustite da oni samo napadaju, mi se samo branimo, onda ste s njima u problemu. Čini mi se da se Mađari nisu trošili puno u obrani.

Isto tako, iznenadilo me da nisam vidio praktički niti jedan ulaz nekih naših igrača na drugog centra s nekim od njihovih igrača koji su netipični bekovi ili uopće nisu bekovi. Da se netko od njihovih bitnijih igrača optereti osobnim pogreškama. Nije isto ako je isključen iz igre jedan Vamos recimo ili neki bek, jedan Denes Varga ili netko od obrambenih igrača. To mi je upalo u oko jer je to nešto što nas je do sada krasilo. Pogotovo jer imamo igrače takvog profila poput Burića i Žuvele, tu je čak i Čagalj taj koji je u mogućnosti tako nešto napraviti. Mi jesmo zarađivali dosta igrača više, to se ne može reći, pogotovo Vrlić, ali trebalo je i ovo drugo. Da se Mađari umore, da se optereti njihov balans, da se umore njihovi napadači da nam ne dođu onda kasnije baš svježi u napad.

Ono što sam rekao i u najavi utakmice. Ovaj susret jest bio bitan, ali opet nije ključan. Puno je bitnije kako mi izgledamo. Mi imamo puno još prostora za napredak, za dignuti našu igru. To se vidjelo u našoj igri, pogotovo kada bi ušli u minus. Bili smo uvijek tu negdje, blizu. Mislim da možemo, to sam siguran. Da smo ušli malo više napadački, možda bi završilo drukčije. Ovako smo cijelu utakmicu nešto lovili, a tako je onda teško igrati. Bilo je nekih situacija koje se ne smiju dogoditi poput lagani gol s 2 metra, pa gol iz kontre nakon tvojeg napada s igračem više. Ili gol nekoliko sekundi samo do kraja četvrtine. To su stvari koje se ne smiju dogoditi u ovakvim utakmicama, ali opet ću naglasiti da načelno mi uopće ne izgledamo loše ili konfuzno. Dapače, motivirani smo. Opet, naglasio bi ono s početka. Mađarska igra sjajno. Koju oni imaju lakoću pogodaka. Kad su u formi, a sada jesu, to izgleda tako superiorno. Izvrsni su i treba im čestitati.

Linker
07. svibanj 2024 09:31