Zoran Bajić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska pregazila Tursku: Kada se u vaterpolu sastanu ove reprezentacije, jasno je kako će sve završiti

Utakmica Hrvatska - Grčka na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 20.15 sati po hrvatskom vremenu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. rujan 2024. 19:11

HRVATSKA - TURSKA 14:7(1:2, 6:1, 4:1, 3:3)

BURGAS - Gradsko plivalište. Gledatelja 100. Suci: Licari (Malta) i Mareš (Češka).

HRVATSKA: Čubranić, Prkoča, Jerković, Šučić 5, Obuljen, Cuzzi 4, Burđelez, Katunarić, Fajković, L. Penava 2, Tončinić 1, Pavlić 2 (1-1), Ćosić. IZBORNIK: Zoran Bajić.

TURSKA: Erginol, Karabulut, Benli, Atamer, Kuloglu 1 (1-1), Caliskan, Naipoglu 1 (1-1), Nuray, Duraklioglu, Erdag 1, Alpman 4, Colak, Kilic. IZBORNIK: Nebojša Obadović.

PETERCI: Hrvatska 1-1, Turska 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 11, Turska 9. ŽUTI KARTON: izbornik Bajić (23). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: L. Penava (31), Caliskan (32)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 1-8 (13%), Turska 3-9 (33%)


Kada se u vaterpolu sastanu Hrvatska i Turska, neovisno o kojem se natjecanju radi i neovisno o dobno uzrastu, tako je jasno kako će utakmica završiti. Velika razlika u kvaliteti bila je na pameti jasno i našim igračima, pa to onda donekle može pojasniti laganiji ulazak, činjenicu da su Turci čak dobili prvu četvrtinu ili da je realizacija igrača više bila... pa, zapisali bi, nonšalantna. Takav je bio pristup.

Nije pohvalno, ali možemo razumjeti podsvjesni stav naših mladića. Tako je to bilo u prvih 8 minuta, a onda... Onda smo gledali praktički samo jednu momčad u bazenu. U drugoj i trećoj četvrtini su mlade Barakude napravili kumulativno 10:2, te smjestile i rezultatski utakmicu ondje gdje joj je mjesto. U izrazitu nadmoć Hrvatske.

Ovom pobjedom u utakmici tzv. lažne osmine finala, Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva do 19 godina u bugarskom gradu Burgasu, a u tom ih stupnju nadmetanja čeka Grčka. Sastav koji je u prvom dijelu natjecanja, u B skupini osvojio drugo mjesto, iza Srbije, a ispred Njemačke i najvećeg razočarenja, Italije koja nije osvojila niti jedan bod. Utakmica Hrvatska - Grčka na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 20.15 sati po hrvatskom vremenu.

Linker
05. rujan 2024 10:33