ANTE CIZMIC Cropix
EP VATERPOLO (Ž)

Hrvatska suvereno i bez najmanjeg problema svladala Njemačku! Na putu do četvrtfinala stoji samo Rumunjska

Hrvatska je na koračić do četvrtfinala ženskog dijela Europskog vaterpolskog prvenstva
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 18:51

NJEMAČKA - HRVATSKA (2:5, 1:4, 4:3, 1:3)

NJEMAČKA: Guse, Vosseberg 2, Petiki, Plotz, I. Deike 1, G. Deike 2, Rieck, Fry 2, Tadday, Kijlstra, Stuew, Krukenberg, Heinbichner 1 (4+1 obrana). IZBORNIK: Sven Schulz.

HRVATSKA: Ratković (10 obrana), Miljković 6 (1-1), Eterović, J. Butić 1 (0-1), M. Butić, Skelin 2, Brnetić, Kangler, Rožić 1, I. Butić 1, Barišić 1, D. Butić 3, Marić. IZBORNIK: Aljoša Kunac.

PETERCI: Njemačka -, Hrvatska 1-2.


Nije gotovo, nije riješeno, valja još u utorak pobijediti Rumunjke, ali... Ukoliko smo bili dosta uvjereni da će pasti Njemice, onda ćemo sada zapisati da će Rumunjke potonuti. One su naime još slabije od Njemačke, najslabiji sastav u A skupini. Uostalom, ako je Njemačka pobijedila Rumunjsku u 1. kolu s 5 razlike, onda znate koliko je sati,

Pola sata prije susreta Mia Šimunić, trenerica koja je vodila seniorsku hrvatsku vrstu do ovog ljeta kada je sama odlučila prepustiti kormilo pomoćniku Kuncu zbog obveza u drugim reprezentacijama, izjavila je.

- "Dobivamo ovo 4-5 razlike".

Mi smo pak u najavi ove utakmice dan ranije zapisali kako bi se u nedjelju moglo u Splitu zapjevati "Danke Deutschland, Auf Widersehen". Ne baš slučajno. Dovoljan je bio pogled na jednu utakmicu njemačke ženske vrste, pa uz još ponešto spoznaja o Njemicama, a puno više dakako o snazi, ozbiljnosti, odlučnosti, a nadasve usredotočenosti s kojim su naše igračice zadnjih mjesec dana priprema ponajviše baš ovu utakmicu.

Sve su to naše cure pretočili u 32 minute fino kontrolirane igre u kojoj su "razbili" Njemačku već u prvoj četvrtini vodstvom 5:1, koja je tek malo smanjena do isteka 8. minute (5:2). A onda je krenulo dalje. U kojem god segmentu hoćete. Plivački daleko brže, moćnije. U obrani čvrste, sa sjajnim prvim blokom, pa su tako prvi put Njemice iskoristile igračicu više iz tek osmog navrata. U napadu je pak Hrvatska bila raspoložena, poletna, a predvodila ju je fenomenalna Emmi Miljković, jedina Hrvatica koja je igrala na svih naših 5 EP žena. Njemačkoj je sama "utrpala" 6 golova.

Konačnih 15:8 daleko je od najveće prednosti jer najveća je bila 8 golova plusa (11:3). Ovakva utakmica, pa onda rezultat, potvtda je samo onog što već neko vrijeme ističemo. Hrvatski ženski vaterpolo je napravio značajan iskorak. Naše su djevojke su i treće jakosne kategorije prešle u drugu. Da, daleko smo još od elite. Zasad, ali isto tako one koje bi Hrvatsku donedavno bez problema svladale (Njemačka baš), sada su ostavljene na minus 7. Glatko. Auf Wiedersehen!

Linker
17. svibanj 2024 22:19