SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
MLADOST U PADU

Jadran osvojio broncu! Uvjerljiv poraz ‘ranjenim‘ Žapcima koji su u najvećoj krizi zadnjih godina

Splitski vaterpolisti osvojili treće mjesto na završnom turniru Premier lige
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. ožujak 2021. 21:37

Mladost - Jadran 8:11

(2:3, 3:3, 1:2, 2:3)

Suci: Štampalija (Šibenik) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenik: R. Jambrović (Zagreb).

MLADOST: Marcelić (7 obrana), Radu 3, Miloš 1, Biljaka, Lazić, Dašić, Bukić 2 (1), Bušlje 2, Visković, L. Bajić, M.Vrlić, Brnetić, Jurlina, J. Vrlić. TRENER: Zoran Bajić

JADRAN: L. Podrug (8 obrana), Burić 1, Marinić-Kragić 1, Bego, Butić 2, Pejković, Milardović 1, Stojanac, Bušelić, Delić 1, Šetka 1, Dužević 2, Čelar, Zović 2. TRENER: Marin Kliškinjić.

PETERCI: Mladost 1-1, Jadran -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 8, Jadran 6. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Visković (30)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 0-5, Jadran 3-8 (38%).

---------------------------------------------------------

Vaterpolisti Jadrana slavili su u utakmici za 3. mjesto na završnom turniru Premier regionalne lige u Zagrebu. Ruku srca, apsolutna je nepoznanica zašto se ova utakmica uopće igrala jer ne donosi nikome ništa. Ni bodove, koeficijent za sljedeću sezonu, pa temeljem toga nekakav bolji ili viši rejting. Dakako, ne donosi ni novac, niti jednu kunu. U redu, donijela je pobjedniku brončane medalje. To je točno. Međutim, i ova je utakmica opet ponudila neku svoju priču.

Prije svega, Marin Kliškinjić je trener mjeseca u hrvatskom vaterpolu! Niste čuli za njega? Ništa čudno budući da se radi o pomoćnom treneru Jadrana, ali baš je taj trener u posljednjih 8 dana “srušio” ni manje, ni više no Jug i Mladost. Obje u gostima! Pretprošle subote je vodio Jadran do pobjede u Gružu nad Jugom (15:13) u državnom prvenstvu jer je trener Smodlaka bio bolestan. Sada je pak bio glavni na klupi jer je trener Smodlaka dan ranije, u polufinalu Premier lige protiv Juga dobio crveni karton. I opet je Kliškinjić slavio.

Ponovo u srijedu u Splitu

Mladost je s druge strane u ozbiljnoj, sigurno najtežoj krizi zadnje 2-3 godine. Ovo im je već treći uzastopni poraz i to u samo 5 dana. Jesu dva od ta tri poraza petercima, a potonji treći posrtaj u načelno manje bitnoj utakmici, ali... U igri Mladost ne da postoje rupe, nego bezdani. Nije da im nedostaje jedan važan igrač (Harkov), Mladosti u ovom trenutku nedostaje energije, koncepcije, volje, koncentracije. Potpuni raspad. Igrač više 0-5, jedini koji nešto “povlače”, igraju, iako niti oni sjajno su oni bilo najstariji ili dokazano najbolji (Marcelić, Radu, Bušlje, Bukić). Ostali? Nema ih, kao da ne stanuju u Zagrebu, kao da im se ne da igrati.

Poprilično uznemiruje i upozoravajuće za Zagrepčane uoči predstojeće srijede koja u Splitu donosi puno važniji susret iste dvije momčadi. Tada će naime Jadran i Mladost u izravnom dvoboju odlučivati po svemu sudeći o mjestu broj 2 u doigravanju državnog prvenstva.

Linker
26. travanj 2024 04:41